Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ν. Παππάς πάει μια βόλτα στο φεγγάρι

Ο Ν. Παππάς πάει μια βόλτα στο φεγγάρι

Σταματήστε ότι κάνετε και ετοιμαστείτε να πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι

Όπως δήλωσε ο υπουργός Διαστήματος κ Νίκος Παππάς «με την αποστολή “H Ελλάδα στη Σελήνη”, η χώρα μας μπαίνει στην κατηγορία των ελάχιστων χωρών, οι οποίες έχουν πατήσει στο έδαφος της Σελήνης με δικό τους όχημα. Η ελληνική ερευνητική κοινότητα έδειξε έτοιμη να συμβάλει με ξεχωριστές ιδέες για τις προτεραιότητες της έρευνας στο έδαφος της Σελήνης. Η ελληνική Κυβέρνηση και ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, με πάρα πολλή, επιμονή και συστηματική δουλειά, αναβαθμίζουν τη χώρα και την κατατάσσουν στην πρωτοπορία της έρευνας για το σύνολο της ανθρωπότητας».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την υπογραφή της Δήλωσης Συνεργασίας μεταξύ του ΕΛΔΟ και της NASA, που έγινε στο Κολοράντο των ΗΠΑ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συμποσίου Διαστήματος.

Όπως διαβάζω σε σχετικό δελτίο Τύπου στα πλαίσια της συνεργασίας «προβλέπεται η αποστολή του πρώτου ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη το 2022 για την εξερεύνηση του εδάφους αυτής και την απόκτηση δεδομένων που θα ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και θα αξιοποιηθούν από ελληνικά Πανεπιστήμια και ερευνητές».

Μπορούμε πλέον να είμαστε υπερήφανοι.

Η χώρα μας, παρά την εξαθλίωση στην οποία την έχουν καταδικάσει οι πολιτικές της κυβέρνησης, είναι έτοιμη να πατήσει τη Σελήνη και να εξερευνήσει το έδαφός της.

Και μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δελτίο Τύπου, θα αποκομίσει «στρατηγικά οφέλη», ενώ τα στοιχεία που θα προκύψουν θα «προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης για τις υφιστάμενες ελληνικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το Διάστημα».

Δεν γνωρίζω πόσες επιχειρήσεις στη χώρα μας ασχολούνται με το διάστημα, ούτε ποια θα είναι τα στρατηγικά οφέλη που θα αποκομίσει η χώρα μας.

Ισως να μπορούν από τη σελήνη να καταγράφουν με μεγαλύτερη ευκρίνεια τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ή το πόσοι έλληνες αυτοκτονούν κάθε χρόνο εξ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Πρόεδρος του ΕΛΔΟ κ Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα μας θα έχει «εγκατάσταση στη Σελήνη».

Μήπως προωθούν το σχέδιο δημιουργίας hot spot για πρόσφυγες στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού;

Πάντως η παρουσία του κ Πρωτοπαπά με κάνει αισιόδοξο γιατί, όποια και αν είναι τα σχέδια της κυβέρνησης, θα έχουν πλέον την ευλογία του Αγίου Πορφύριου του Καυσοκαλυβίτη, που είχε προβλέψει την εξάπλωση του Ιντερνετ και τον γάμο της Κιμ Καρντάσιαν με τον Κένι Γουέστ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024