Ο Ίγκμαρ Πέι, ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες της εποχής μας, συμπληρώνει τα 102 του χρόνια σε λίγες μόλις ημέρες. Ο «αρχηγός» του μοντερνισμού (“master of Modernity”), ο άνθρωπος ο οποίος δημιούργησε ανάμεσα σε τόσα άλλα διεθνή τεράστια projects, τον πύργο της Κίνας (“China Tower”), τη μεγαλύτερη δηλαδή τράπεζα στο Χονγκ Κονγκ, όπως επίσης την πολυσυζητημένη πυραμίδα του Λούβρου, κλείνει τα 102 του χρόνια στις 26 Απριλίου.

Ένα έργο του Πέι (Ι.Μ. Pei) το οποίο ίσως δεν είναι τόσο γνωστό, φέρει τον τίτλο “The JFK Library” και βρίσκεται στην Βοστώνη.

Η Τζάκι Κέννεντι έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του Πέι. Από την εποχή που ήταν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Συνέχιζε να τρέφει τον ίδιο θαυμασμό και όταν ακόμα παντρεύτηκε τον Άρη Ωνάση. Ο Έλληνας μεγιστάνας όμως δεν φαινόταν διατεθειμένος να ξοδέψει απίστευτα ποσά για να «ανακαινίσει»  τα σπιτάκια του ιδιόκτητου Σκορπιού (και ιδιαίτερα το κεντρικό Pink House) προσφέροντας ένα απίστευτο ποσό στον αγαπημένο αρχιτέκτονα της σπάταλης, υπέρκομψης Αμερικανίδας συζύγου του. Ο Ίγκμαρ Πέι, ο Ταντάο Άντο, ο Ζαν Νουβέλ (συχνός επισκέπτης της Ελλάδας και δημιουργός σημαντικών project στην Κύπρο) και βέβαια ο Μπερνάρ Τσουμί, ο οποίος σχεδίασε το Μουσείο της Ακροπόλεως. Οι μεγάλοι, οι πραγματικοί σταρς αρχιτέκτονες…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο