Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υγιής εγκυμοσύνη μετά τα 35

Υγιής εγκυμοσύνη μετά τα 35

Αν είστε υπέρβαρη, προσπαθήστε να χάσετε μερικά κιλά γιατί έτσι μειώνονται οι πιθανότητες για περαιτέρω προβλήματα υγείας, τόσο δικά σας όσο και του μωρού

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που κυοφορούν μετά τα 35 αντιμετωπίζουν κάποιους κινδύνους, μεταξύ αυτών η αποβολή, ο πρόωρος τοκετός, ο διαβήτης κύησης και οι ανωμαλίες στα χρωμοσώματα. Οι έρευνες όμως δεν είναι ούτε ταμπέλα αλλά ούτε και διάγνωση. Αν είστε άνω των 35 ετών, ανακαλύψτε πώς θα αυξήσετε τις πιθανότητες να έχετε μία υγιέστατη εγκυμοσύνη με πιο έξυπνες επιλογές στον τρόπο ζωής σας.

  • Επισκεφθείτε το γιατρό σας. Αν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος, θα πρέπει να δείτε το γυναικολόγο σας για έναν προγεννητικό έλεγχο. Επίσης, θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματά σας για τη σωστή διατροφή και άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και τι πρέπει να αποφύγετε.
  • Διαχειριστείτε τα προϋπάρχοντα θέματα υγείας. Αν έχετε διαβήτη ή θυρεοειδή, σιγουρευτείτε ότι βρίσκονται υπό έλεγχο. Ενημερώστε το γιατρό για τις προσπάθειες σύλληψης ώστε να σας καθοδηγήσει ανάλογα.
  • Διατηρήστε φυσιολογικό βάρος. Αν είστε υπέρβαρη, προσπαθήστε να χάσετε μερικά κιλά γιατί έτσι μειώνονται οι πιθανότητες για περαιτέρω προβλήματα υγείας, τόσο δικά σας όσο και του μωρού.
  • Με το μαλακό. Μην το παρακάνετε με τις υποχρεώσεις και τις καθημερινές δραστηριότητες. Η ξεκούραση είναι απαραίτητη.
  • Ενισχύστε τη διατροφή σας. Τώρα θα πρέπει να εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας μία ευρεία ποικιλία θρεπτικών τροφών. Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνετε αρκετά φυλλικό οξύ, στοιχείο που θα βρείτε και στο σπανάκι, τα φασόλια και τις φακές.
  • Ασκηθείτε συστηματικά. Βρείτε αυτό που πυροδοτεί το ενδιαφέρον σας και σας κινητοποιεί να γυμναστείτε.
  • Κοιμηθείτε καλά. Εκτός του ότι πρέπει να κοιμάστε αρκετές ώρες, είναι σημαντικό να το κάνετε σε ένα δωμάτιο χωρίς τηλεόραση, με τον κατάλληλο φωτισμό και θερμοκρασία.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024