Την ώρα που όλη η Ελλάδα γιόρταζε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Στρατός Ξηράς έκανε δυνατά τεστ σε όλη την Επικράτεια για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα και δυνατότητα αποτροπής κάθε πιθανής απειλής και πρόκλησης.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενεργοποιήθηκαν και αναπτύχθηκαν Δυνάμεις Αμέσου Επέμβασης (ΔΑΕ) και Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) σε διάφορους Σχηματισμούς της Ελληνικής Επικράτειας.

Θα πρέπει να σημειωθεί δε ότι στη συγκεκριμένη Εθνική Επέτειο η τουρκική προκλητικότητα «χτύπησε» κόκκινο τόσο με την απόπειρα παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι  από τουρκικά μαχητικά, όσο και με τις 47 παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Εντούτοις, οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις έδειξαν ότι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας: άμεση ήταν η αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών από τα ελληνικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, ενώ και ο Στρατός Ξηράς με τους ελέγχους που είχαν διαταχθεί έδειξε την ετοιμότητά του να απαντήσει σε κάθε πρόκληση.


Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο