Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάτι – Μάνδρα: Ιδού οι υπεύθυνοι για τις δύο τραγωδίες

Μάτι – Μάνδρα: Ιδού οι υπεύθυνοι για τις δύο τραγωδίες

Οι εισαγγελείς που ερεύνησαν τα εγκλήματα σε Μάτι και Μάνδρα αποτυπώνουν τις ποινικές ευθύνες αξιωματούχων και αιρετών για τις «μαύρες σελίδες» της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Ανύπαρκτη δημόσια διοίκηση, σαθροί κρατικοί μηχανισμοί πολιτικής προστασίας και μηδενική διαχείριση κρίσης. Το τρίπτυχο αυτό αποτελεί κατ’ ουσίαν το νήμα που ενώνει τις δύο δικογραφίες για τις πρόσφατες τραγωδίες στην Αττική, τη φονική φωτιά στο Μάτι με τους 100 νεκρούς, και την πλημμύρα στη Μάνδρα με 25 νεκρούς.

Όσα οι υπηρεσίες του κράτους δεν έπραξαν και όλα όσα οι αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέλειψαν να κάνουν αναδεικνύονται με τον πλέον περιγραφικό τρόπο στα πορίσματα που συνέταξαν οι εισαγγελείς που ερεύνησαν τις δύο αυτές υποθέσεις, αποτυπώνοντας τις ποινικές ευθύνες αξιωματούχων και αιρετών για αυτές τις δύο «μαύρες σελίδες» της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Και τώρα πια που άνοιξε ο κύκλος των διώξεων για τους συνολικά 125 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες, οι συγγενείς των θυμάτων και οι πληγέντες από τις δύο καταστροφές περιμένουν από την ελληνική δικαιοσύνη να τιμωρήσει τους υπευθύνους. Οχι μόνο για τους ανθρώπους που χάθηκαν και τις περιουσίες που καταστράφηκαν, αλλά και με την ελπίδα πως κάποιοι θα λάβουν το μήνυμα και δεν θα επαναληφθούν τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές στο μέλλον.

Οι δύο δικογραφίες για την εκατόμβη στο Μάτι και τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την αποτυχία του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, είτε στο επίπεδο της πρόληψης των φυσικών καταστροφών, είτε στο επίπεδο της διαχείρισης την ώρα της κρίσης.

Το Βήμα της Κυριακής αναλύει:

– Που εντοπίζονται οι ποινικές ευθύνες αιρετών αξιωματούχων

– Τι περιγράφουν στις πολυσέλιδες διατάξεις οι εισαγγελείς που διενήργησαν την ποινική προκαταρκτική εξέταση

– Ο ρόλος και η απουσία του συστήματος Πολιτικής Προστασίας

– Το κοινό πρόσωπο των δύο δικογραφιών

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Μίνας Μουστάκα στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ που κυκλοφορεί την Κυριακή 24 Μαρτίου

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024