Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν σε ταΐζουν σανό

Όταν σε ταΐζουν σανό

Ρίχνοντας (ύπουλα) την ποιότητα των υπηρεσιών σου δεν είσαι έξυπνος, είσαι κακός επαγγελματίας, και δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.

Στο εστιατόριο από όπου αγόραζα συχνά σούπα τη συνόδευαν με λίγα κρουτόν (σε ένα σακουλάκι) και με μια φέτα λεμόνι (σε άλλο σακουλάκι). Μου άρεσε αυτό, έδειχνε φροντίδα. Αρχικά έκοψαν τα κρουτόν. Ολο και κάτι προσπαθούν να εξοικονομήσουν από όπου μπορούν, σκέφτηκα, και τους δικαιολόγησα. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να συντηρείς επιχείρηση αυτή την περίοδο, αν και δεν νομίζω πως υπάρχει επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης που σώθηκε κάνοντας οικονομία σε μερικές φέτες ψωμί. Λίγο μετά έκοψαν και το λεμόνι. Φυσικά και είχα λεμόνια στο σπίτι μου, δεν μου έλειψαν, είχε όμως μια μιζέρια ο τρόπος τους.

Συνέχισα να ψωνίζω από εκεί. Προχθές η χαμογελαστή κοπέλα στο ταμείο με ρώτησε «θέλετε και σακούλα»; «Πώς αλλιώς;» τη ρώτησα, «δεν μπορώ να κυκλοφορώ κρατώντας ένα χάρτινο μπολάκι που καίει!».

Έτσι όπως το πάνε, φοβάμαι πως την επόμενη φορά θα με ρωτήσουν και αν θέλω τη σούπα μου σε μπολ ή προτιμώ να ανοίξω το στόμα και να μου την ταΐσουν απευθείας από την κουτάλα για να γλιτώσουν τα έξοδα συσκευασίας. Εννοείται πως παρ’όλες τις περικοπές, η τιμή παραμένει ίδια.

Παρατηρώ και σε άλλα εστιατόρια αυτό το «κόψε κάτι τώρα που δεν βλέπει ο πελάτης». Ο πελάτης όμως βλέπει τα πάντα, γι΄ αυτό εξάλλου και επιλέγει συγκεκριμένα μαγαζιά. Άλλα για την ποιότητα του φαγητού τους, άλλα για τις μεγάλες μερίδες τους, άλλα για τις «σπιτικές» πατάτες τους, άλλα για το κερασμένο γλυκάκι. Όταν οι μερίδες μικραίνουν, όταν οι πατάτες γίνονται προτηγανισμένες, όταν ενώ πάντα προσέφεραν γλυκό αυτό δεν ξαναέρχεται, τότε το αγαπημένο σου εστιατόριο δεν είναι πια αγαπημένο.

Κοντολογίς, ρίχνοντας (ύπουλα) την ποιότητα των υπηρεσιών σου δεν είσαι έξυπνος, είσαι κακός επαγγελματίας, και δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Όπως ο ανεκδιήγητος κύριος που όταν παρέα που σύχναζε στο μαγαζί του τού επισήμανε ευγενικά πως μίκρυνε τις μερίδες των ζυμαρικών, προσπαθούσε επίμονα να τους πείσει πως επρόκειτο περί οφθαλμαπάτης!

Οι μερίδες, έλεγε, τους φάνηκαν μικρές γιατί τώρα τις βάζει σε πιο μεγάλα πιάτα. Μακαρόνια πήγαν να φάνε, σανό επέμενε να τους ταΐζει. Δεν θα τους ξαναδεί

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024