Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κάμερες έχουν καταγράψει τους δράστες στο ρωσικό προξενείο

Κάμερες έχουν καταγράψει τους δράστες στο ρωσικό προξενείο

Πρόκειται για δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και τα οποία μόλις πέταξαν την χειροβομβίδα διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο.

Οι δράστες της επίθεσης με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο, που σημειώθηκε τα ξημερώματα, στην οδό Τζαβέλα, στο Χαλάνδρι, έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή. Πρόκειται για δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και τα οποία μόλις πέταξαν την χειροβομβίδα διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο. Η Αντιτρομοκρατική που έχει αναλάβει την υπόθεση ερευνά εάν έχει σχέση με την επίθεση αυτή μια μηχανή που βρέθηκε, λίγο αργότερα, καμένη στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια.

Η χειροβομβίδα εξερράγη κάτω από το κουβούκλιο του φρουρού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν μέσα, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κουβούκλιο απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της έκρηξης. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που εξετάζουν τα θραύσματα της χειροβομβίδας.

Η σημερινή επίθεση έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2016 εναντίον της γαλλικής πρεσβείας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, όταν δράστες είχαν πετάξει χειροβομβίδα στην σκοπιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φρουρός στο πόδι, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με μηχανή, η οποία εντοπίστηκε αργότερα στα Εξάρχεια. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η οργάνωση «Επαναστατικής αυτοάμυνας». Σημειώνεται, επίσης, ότι έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024