Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο πρέπει να τρώνε τα υπέρβαρα παιδιά;

Πόσο πρέπει να τρώνε τα υπέρβαρα παιδιά;

Αν αρνηθούμε σε ένα παιδί έξτρα φαγητό όταν πεινάει, του διδάσκουμε να αγνοεί τις εντολές της πείνας

Έχετε σταματήσει να τρώτε στο δείπνο επειδή θέλετε να χάσετε βάρος και νιώθετε ότι δεν μπορείτε να σερβιριστείτε δεύτερη φορά; Αν ανησυχείτε για το βάρος του παιδιού, μάλλον πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια τακτική. Οι ερευνητές έχουν διαφορετικές απόψεις πάνω στο θέμα με άλλους να πιστεύουν ότι η απαγόρευση φαγητού μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ.

Η Δρ. Κλερ Λέγουελιν, ερευνήτρια παχυσαρκίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, υποστηρίζει ότι μία πιθανή στρατηγική να βοηθήσουμε το υπέρβαρο παιδί είναι να αποφεύγουμε να το σερβίρουμε δεύτερη φορά στο τραπέζι. Κάθε φορά που τρώνε παραπάνω, παίρνουν 12 θερμίδες τη φορά. Μπορεί να ακούγεται λίγο, αλλά λειτουργεί προσθετικά σε κάθε γεύμα. Λέει ότι κάποια παιδιά γεννιούνται με άπληστα γονίδια που τους δίνουν την προδιάθεση να φάνε παραπάνω από το φυσιολογικό. Αντί να τους δίνουμε πολλές τροφές με πολλές θερμίδες, μπορούμε να τους σερβίρουμε μία κανονική μερίδα με έξτρα λαχανικά.

Η παιδίατρος και διαιτολόγος Ναταλία Σταζένκο διαφωνεί. ‘Τα παιδιά ξέρουν πολύ καλά πόσο φαγητό χρειάζεται το σώμα τους. Και ήδη ξέρουμε ότι οι δίαιτες και οι απαγορεύσεις δεν λειτουργούν. Αν αρνηθούμε σε ένα παιδί έξτρα φαγητό όταν πεινάει, του διδάσκουμε να αγνοεί τις εντολές της πείνας. Επίσης, αν τους δίνουμε μόνο λαχανικά και τους απαγορεύουμε το ψωμί και τις πατάτες, τους δείχνουμε ότι υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ καλών και κακών τροφών. Τι προτείνει λοιπόν ως στρατηγικές στη διατροφή του παιδιού;

  • Να τρώτε οικογενειακά
  • Να σερβίρετε μία ποικιλία τροφών που να περιλαμβάνουν προϊόντα μα πολλά και λίγα λιπαρά, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, φρούτα και λαχανικά
  • Σιγουρευτείτε ότι υπάρχει τουλάχιστον μία τροφή που αρέσει στο παιδί
  • Σιγουρευτείτε ότι το παιδί δεν τρώει λόγω βαρεμάρας ή συναισθηματικής έλλειψης

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024