Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο David Glass και η ομάδα του για μια μόνο παράσταση στην Αθήνα

Ο David Glass και η ομάδα του για μια μόνο παράσταση στην Αθήνα

Ο David Glass και η ομάδα Created a monster, έρχονται στην Ελλάδα για μια μόνο παράσταση στα πλαίσια της περιοδείας τους στην Ευρώπη.

H Mortgage είναι μια ανισόρροπη και δολοφονική διευθύντρια σκηνής. Έχει ψηφιστεί από τους συμμαθητές της ως «η πιο βαρετή γυναίκα του κόσμου». Η Mortgage έχει κάψει το τελευταίο θέατρο πάνω στη γη. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά.

Ολότελα καμένη και υπό την φροντίδα δύο δαιμονικών γιατρών, η Mortgage, δεν περνάει την καλύτερη μέρα της ζωής της. Καθώς παρακολουθούμε την μίζερη, σύντομη και απαίσια ζωή της στους διαδρόμους του ασύλου του αποκαλούμενου «Κολαστήριο», στο οποίο οι ασθενείς είναι λογικοί και οι γιατροί παράφρονες, η θεραπεία αυτή μοιάζει να είναι μια κόλαση από μόνη της.

Η παράσταση Mortgage, είναι μια φαρσοκωμωδία τρόμου, η οποία δανείζεται στοιχεία από το Θέατρο της Σκληρότητας, το χοντροκομμένο σατυρικό χιούμορ ταινιών slapstick, του film noir, της μαγείας και της βίας. Ακατάλληλο δηλαδή για καρδιοπαθείς.

Η Θεία Κωμωδία δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε στο Trinity Laban και από εκεί μεταπήδησε στο Soho Theater. Μέσα απ’ τη διαδικασία αυτή ξεπήδησε ο χαρακτήρας της Mortgage. Στη συνέχεια η Mortgage συμμετείχε σε δημιουργικές διαδικασίες των Arts Council England; Arts Council Norway; Collettivo Teatro, Siena; Theatre Delicatessen, Broadgate; The Bikeshed, Exeter; The Pleasance, Islington; HeadFirst and Omnibus Theatre, Clapham.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη David Glass και την ομάδα του

Ο σκηνοθέτης David Glass θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του θεάτρου και έχει εργαστεί ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος σε 70 και πλέον χώρες. Η μέθοδός του, Δημιουργική Πρακτική, βρίσκεται στον πυρήνα του Devising, και σαν τέτοια έχει κατοχυρωθεί στα Ηνωμένα Έθνη, έχει την έγκριση από το υπουργείο της Κίνας και ακολουθείται από πολλές καλλιτεχνικές σχολές και θεατρικές ομάδες παγκοσμίως. Ο David Glass είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη και ένας από τους αντιπροσώπους του Physical Theatre Movement, που έχει επηρεάσει καλλιτέχνες όπως ο Simon McBurney, Mike Alfreds ,Amit Lahav, Liam Steele, Kathryn Hunter και Tom Morris ενώ ήταν και μέντορας του Lloyd Newson.

Ο David Glass πριν δημιουργήσει το 1990 το David Glass Ensemble είχε ήδη εργαστεί ως σόλο περφόρμερ, κάνοντας παραστάσεις σε περισσότερες από σαράντα χώρες και κερδίζοντας βραβεία μεταξύ των οποίων και το TMA βραβείο σκηνοθεσίας για την διασκευή του Gormenghast.

Συνεργάτες
Francois Testory/ Performer, Lindsay Kemp company, Gecko, Ballet Rambert, Rose English, Simon Vncenzi, DV8 Physical Theatre, Punchdrunk
Briony O’Callaghan, Performer / Συμπαραγωγός
Simon Gleave/ Performer
David Glass Ensemble, Gooddog Theatre, SON, Theatrical Niche, Tooth+Nail, Created a Monster, Flabbergast Theatre
BBC, Babel, Vamos, Flabbergast Theatre, David Glass Ensemble, Gruff Theatre, Arts for Action, Jonluke Mckie, Making Faces, Mark Bell

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024