Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο οίκος Louis Vuitton αποσύρει ρούχα με τον Μάικλ Τζάκσον

Ο οίκος Louis Vuitton αποσύρει ρούχα με τον Μάικλ Τζάκσον

Η απόφαση έρχεται μετά την πρεμιέρα του «Leaving Neverland», ένα διμερές ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει συνεντεύξεις με δύο άνδρες που ισχυρίζονται ότι είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον Τζάκσον όταν ήταν παιδιά

O διάσημος γαλλικός οίκος, Louis Vuitton, αποσύρει ρούχα και αξεσουάρ που έχουν αναφορές στον Μάικλ Τζάκσον, από τη συλλογή ανδρικών ρούχων της για το 2019, σύμφωνα με το Reuters. Η απόφαση έρχεται μετά την πρεμιέρα του «Leaving Neverland», ένα διμερές ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει συνεντεύξεις με δύο άνδρες που ισχυρίζονται ότι είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον Τζάκσον όταν ήταν παιδιά.

Η συλλογή ανδρικών ρούχων για το Φθινόπωρο του 2019 έκανε το ντεμπούτο της στο Παρίσι τον Ιανουάριο. Η συγκεκριμένη συλλογή είχε πάρει έμπνευση από θρυλικά ρούχα και κοστούμια του Τζάκσον. Σύμφωνα με to WWD, η Louis Vuitton δήλωσε ότι θα αποσύρει τα ρούχα «που έχουν οποιαδήποτε αναφορά στον τραγουδιστή».

Ο οίκος Louis Vuitton δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση: «Το ντοκιμαντέρ Leaving Neverland με δύο άνδρες που ισχυρίζονται ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά ως παιδιά από τον Michael Jackson μας έχει προκαλέσει μέγιστο πόνο …. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αγνοούσαμε αυτά τα στοιχεία του ντοκιμαντέρ κατά τη διάρκεια της τελευταίας ανδρικής επίδειξης ανδρών του οίκου μας».

Ο Μάικλ Μπιούρκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton, πρόσθεσε: «Οι καταγγελίες στο ντοκιμαντέρ είναι βαθιά ανησυχητικές και αποκρουστικές. Η ασφάλεια και η ευημερία των παιδιών είναι ύψιστης σημασίας για τη Louis Vuitton. Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στην υπεράσπιση αυτού του σκοπού».

Ενώ ο σχεδιαστής του οίκου, Βίρτζιλ Άμπλοχ , έκανε μια δήλωση στην WWD: «Γνωρίζω ότι μετά την προβολή αυτού του ντοκιμαντέρ έχουν προκληθεί έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις. Καταδικάζω αυστηρά κάθε μορφή κακοποίησης παιδιών, βίας ή παράβασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ». Εξήγησε επίσης: «Η πρόθεσή μου για αυτήν την συλλογή  ήταν να αναφερθώ στον Τζάκσον ως καλλιτέχνη της ποπ κουλτούρας. Αναφέρθηκε μόνο στη δημόσια ζωή του που όλοι γνωρίζουμε και στην καλλιτεχνική κληρονομιά του που έχει επηρεάσει μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών και σχεδιαστών ».

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, ο παραγωγός του δημοφιλούς καρτούν «The Simpsons», Τζέιμς Μπρούκς, ανακοίνωσε ότι σε ένα επεισόδιο που υπάρχει η φωνή του Μάικλ Τζάκσον θα αφαιρεθεί από την κυκλοφορία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024