Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : «Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό» (εικόνες)

Τραμπ : «Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό» (εικόνες)

Ο αμερικανός πρόεδρος άρχισε τον χαιρετισμό του για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, κρατώντας κόκκινο καπέλο στο οποίο αναγράφονταν στα ελληνικά: «κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά».

«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό» υπογράμμισε στον χαιρετισμό του στον Λευκό Οίκο, με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και μίλησε για την Ελλάδα ως τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία.

Το κόκκινο καπέλο με τα… ελληνικά

Ο αμερικανός πρόεδρος άρχισε τον χαιρετισμό του κρατώντας κόκκινο καπέλο στο οποίο αναγράφονταν στα ελληνικά: «κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά» και έκανε μνεία στον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός λαός πολέμησε για να αποκτήσει την ανεξαρτησία του.

Το καπέλο του Τραμπ με το κεντρικό σύνθημά του γραμμένο στα ελληνικά (Reuters)

Συνεχίζοντας, μίλησε για την προσφορά των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αναφερόμενος στον Ομηρο και στον Αριστοτέλη και στη μεγάλη συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων σε όλες τις επιστήμες. Αναφέρθηκε, ειδικότερα, στο αρχαίο ελληνικό ρητό ότι «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο».

«Η χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία και έκανε ειδική μνεία σε συγκεκριμένα άτομα στο ακροατήριο ως παραδείγματα Ελλήνων που συνεισέφεραν στην Αμερική μέσω της υπηρεσίας τους στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, μέσω του αθλητισμού και της σκληρής δουλειάς, είτε σε προσωπικές επιχειρήσεις είτε στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο φροντίδα και πρώτες ανάγκες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο δίπλα του, υπογράφει τη διακήρυξη για την Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας (AP)

Τα άτομα αυτά, είπε ο αμερικανός πρόεδρος, τέθηκαν με την προσφορά τους στις υπηρεσίες της οικογένειας, του κοινωνικού συνόλου και γενικά του αμερικανικού ονείρου. Είστε ένας λαός που δεν το βάζει κάτω, έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς, τόνισε.

«Εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας»

«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό», ανέφερε ο πρόεδρος Τραμπ . «Ζείτε με τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας, αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο».

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είπε πως είναι συμβολικό το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται στον Λευκό Οίκο, που συμβολίζει την ελευθερία την οποία αντιπροσωπεύει η Αμερική.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024