Ο Βρετανός ράπερ Stormzy πέρσι δημιούργησε τη δική του εκδοτική σειρά Merky Books στις εκδόσεις Penguin, για να υποστηρίξει μια νέα γενιά συγγραφέων και επίσης να δώσει στους νεαρής ηλικίας αναγνώστες μια συλλογή καινούριων φωνών για να μελετήσουν.

Τώρα, αυτή η πρωτοβουλία διευρύνεται και αναζητά τον επόμενο κορυφαίο νεαρό συγγραφέα της Βρετανίας ηλικίας 16 έως 30 για να τον βραβεύσει, σύμφωνα με το dazeddigital.

Το Βραβείο Νέων Συγγραφέων είναι ένας διαγωνισμός για πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς έργων μυθοπλασίας και μη φαντασίας, οι οποίοι θα υποβάλουν χειρόγραφα και ιδέες και θα κυνηγήσουν την ευκαιρία να κερδίσουν συμβόλαιο για την έκδοση του πρώτου τους βιβλίου.

Οι νικητές θα εκπροσωπούνται από το πρακτορείο The Good Literary Agency, που ιδρύθηκε από τον Nikesh Shukla, ο οποίος επιμελήθηκε την ανθολογία «The Good Immigrant».

Οι συγγραφείς που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια συγγραφής, θα παρακολουθήσουν εκδηλώσεις με συγγραφείς του Penguin Random House και θα έχουν κατ΄ιδίαν συναντήσεις για την ανάλυση του έργου τους.

Μιλώντας για το project ο Stormzy είπε: «Γνωρίζω πάρα πολλούς ταλαντούχους συγγραφείς που δεν έχουν πάντα διέξοδο ή τα μέσα για να προβάλλουν τη δουλειά τους και ελπίζουμε τα #Mery Books να μπορέσουν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για να λένε “μπορώ να γίνω συγγραφέας» και να είναι ένας ρεαλιστικός και εφικτός στόχος».

Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στις 6 Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο