Οι θεωρίες συνομωσίας ζουν και βασιλεύουν τον 21ο αιώνα.

Ο αριθμός των απίστευτων θεωριών τόσο οι κλασικές, όσο και οι νεότερες, αυξάνεται συνεχώς  και αποκτούν όλο και περισσότερους φανατικούς υποστηρικτές.

Flatearthers, ψέμα ότι ο άνθρωπος έφτασε ποτέ στη σελήνη, κροκόδειλοι στον υπόνομο και άλλα πολλά αποκτούν ένθερμους «πιστούς» με τη δημιουργία κοινωνιών στα social media και όχι μόνο.

Ορισμένες ιστορίες απ’ όλον τον κόσμο:

Κυβερνήσεις μολύνουν το χιόνι: Η ιστορία μας έρχεται από τη Γεωργία, όπου μετά το χιόνι που έπεσε στην Ατλάντα, οι κάτοικοι άρχισαν να παρατηρούν κάτι παράξενο. Σε βίντεο φαίνονται άνθρωποι να προσπαθούν να λιώσουν το χιόνι με αναπτήρες, ωστόσο, αυτό μαύριζε. Πολλοί άρχισαν να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έριχνε χημικά στο χιόνι, καθώς αυτό άλλαζε χρώμα και δεν έλιωνε. Κανείς δεν σκέφτηκε ωστόσο, πως αυτό οφειλόταν στο βουτάνιο με το οποίο άναψαν τους πυρσούς.

 

Το logo της Χίλαρι Κλίντον  και η 11η Σεπτεμβρίου: Δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν τη Χίλαρι Κλίντον με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Η θεωρία εξαπλώθηκε αφού μια εφημερίδα παρατήρησε τις «ομοιότητες» του logo της, το οποίο θύμισε την τρομοκρατική επίθεση.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι βαμπίρ: Ο πρίγκιπας Κάρολος ίσως προέρχεται από τον Βλαντ Δράκουλα. Ο Βρετανός πρίγκιπας βρέθηκε σε διαφημιστικό του Εθνικού Τουριστικού της Ρουμανίας, όπου ισχυρίστηκε ότι «η Τρανσυλβανία είναι στο αίμα μου» και αστειεύτηκε ότι είναι ο απόγονος του Βλαντ.

 

 

Ο Ομπάμα είναι παιδί του Malcolm X: Σύμφωνα με τον Δρ Φιλ Βάλεντ Βαλεντάιν, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του ως μετα-φυσικό, μαθηματικό και εκπαιδευτικό, οι ομοιότητες του Ομπάμα και του Malcolm X είναι τόσο εντυπωσιακές, πρέπει να πιστέψουμε ότι είναι πατέρας και γιος.