Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Άγριος» την Παρασκευή ο καιρός με κρύο και βροχές - Πότε βελτιώνεται

«Άγριος» την Παρασκευή ο καιρός με κρύο και βροχές – Πότε βελτιώνεται

Πρόσκαιρη φαίνεται πως είναι η βελτίωση που παρουσιάζει σήμερα ο καιρός, αφού το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρίσκεται στο Ιόνιο, θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά και από το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαρτίου θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας

Άλλαξε -και πάλι- το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Πέμπτης (14/03/2019) με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους να σαρώνουν αρκετές περιοχές της χώρας

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρίσκεται στο Ιόνιο, κινείται γρήγορα ανατολικά και από το απόγευμα της Πέμπτης (14/03/2019) προκαλεί βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Παράλληλα, σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στα πελάγη, κυρίως την Παρασκευή (15/03/2019), όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις και η ενίσχυση των ανέμων από το απόγευμα της Πέμπτης 14/03 έως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 15/03/2019, παρουσιάζεται στο βίντεο το οποίο ακολουθεί.

Την Παρασκευή 15/03, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, πιθανόν κατά τόπους έντονες τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στο Ανατολικό Αιγαίο (Χάρτης 1), ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο.

Χάρτης 1: Οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019

Οι καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο της χώρας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 15/03 (ώρες 02:00-05:00) με βάση τη νέα υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, δίνονται στο χάρτη που ακολουθεί.

Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο της χώρας μας, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 15/03/2019, σύμφωνα με τη νέα υπηρεσία ROADS του meteo.gr

Νέα αλλαγή του καιρού

Οι πιο… ζεστές ημέρες φαίνεται πως θα είναι η Κυριακή, η Δευτέρα και η Τρίτη.

Το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, (16/03) στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Κυριακή (17/03) ο καιρός γενικά αίθριος. Το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024