Ναι, μπορείτε να επιλέξετε ένα emoji για τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός σας.

Ο μόνος περιοριστικός ίσως όρος έιναι ότι θα χρειαστεί να μεταναστεύσετε στην Αυστραλία και να εγκατασταθείτε στην Πολιτεία του Κουίνσλαντ.

Από την 1η Μαρτίου, οι κάτοχοι οχημάτων στην Πολιτεία του Κουίνσλαντ , μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από τα πέντε emojis τα οποία έχει αναρτήσει στον ιστότοπό της η  κυβερνητική υπηρεσία Personalized Plates Queensland (PPQ): Το emoji που έχει «σκάσει στα γέλια», το emoji που «κλείνει το μάτι», το emoji «με τα κουλ γυαλιά ηλίου», το emoji «με καρδούλες στα μάτια» και το emoji «που χαμογελάει».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ , οι ενδιαφερόμενοι θ απρέπει να γνωρίζουν πως οι καινούριες πινακίδες κυκλοφορίας θα έχουν υποχρεωτικά τον συνδυασμό τριών γραμμάτων και δύο αριθμών που απαιτεί η νομοθεσία, ενώ το emoji θα έρχεται τελευταίο.

 

 

Την πρωτοβουλία χαιρέτησε το Royal Automobile Club of Queensland (RACQ), με την εκπρόσωπό του, τη δρ. Ρεμπέκα Μάικλ να δηλώνει –σύμφωνα με το Seven Network– ότι «μπορείς να υποστηρίζεις την αγαπημένη σου ομάδα ή την αγαπημένη σου πόλη με ένα σύμβολο στην πινακίδα του αυτοκινήτου σου, και το να χρησιμοποιείς ένα emoji δεν είναι κάτι διαφορετικό».

Οι αντιδράσεις

Βεβαίως, δεν έλειψαν οι επικρίσεις. Ο Μπιλ Ποτς, πρόεδρος της Queensland Law Society, εξέφρασε στην εφημερίδα Brisbane Times την εξής απορία: «Στόχος των πινακίδων κυκλοφορίας είναι να μπορεί η αστυνομία να ταυτοποιεί ένα όχημα. Πώς θα γράψεις (στην αναφορά σου) ένα emoji μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα;».

Απάντηση έδωσε η ίδια η PPQ, διευκρινίζοντας ότι τα emoji στην πινακίδα είναι απλώς διακοσμητικά και δεν αποτελούν μέρος του αριθμού κυκλοφορίας.

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό video:

Emoji plates are coming to Queensland

Emojis will soon be on our number plates, an idea that’s creating mixed emotions. The new design is being released next month in Queensland.Poll: http://bit.ly/2GPcGa2#7News

Δημοσιεύτηκε από 7 News Brisbane στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019