Μια φωνή κι ένα πιάνο. Κι ένα συναρπαστικό ταξίδι σε έναν ωκεανό μουσικής και μελωδιών, μέσα από την πνοή και τις ερμηνείες της Ρίτας Αντωνοπούλουκαι τον υπέροχο μουσικό κόσμο που πλάθουν τα δάχτυλα του Θοδωρή Οικονόμου στα πλήκτρα του πιάνου.

Οι δυο χαρισματικοί μουσικοί επιστρέφουν με την πολύ πετυχημένη παράσταση που αγαπήθηκε και διέγραψε μια πορεία ευρείας αποδοχής σε εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο τα δύο τελευταία χρόνια. Στην γοητευτική σάλα του Φ.Σ. Παρνασσός, στην πλατεία Καρύτση, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου.

Αυτή η συνεργασία είναι ακόμα μια εξαιρετική στιγμή στην πορεία της Ρίτας Αντωνοπούλου στο τραγούδι. Ένας σταθμός που της επέτρεψε να αποκαλύψει νέες ερμηνευτικές αρετές σε ρεπερτόριο που δεν είχαμε συνηθίσει από αυτήν.

 

Τι θα δούμε στο πρόγραμμα στο Παρνασσό;

Δύο ανθρώπους να δίνουν όλο τους τον εαυτό και την ψυχή πάνω στη σκηνή.

 

Γιατί έχει αγαπήσει τόσο πολύ το κοινό αυτή την παράσταση;

Ακριβώς για αυτόν το λόγο…γιατί η αλήθεια όταν και όπου υπάρχει στην τέχνη κουβαλάει μαγεία…και μόνο έτσι έχει νόημα να υπάρχεις μέσα στη μουσική.

 

Πως συνδυάζεται ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Γιάννης Αγγελάκας;

Όλα συνδυάζονται αν τα ενώνει ένα γερό εσωτερικό νήμα. Όταν υπάρχει αυτό το νήμα σε μια μουσική παράσταση μπορείς να πεις τα πάντα κι όλα να έχουν νόημα και σύνδεση.

 

Πόσο έχει συμβάλει στην επιτυχία του προγράμματος ο Θοδωρής Οικονόμου;

Καθοριστικά. Χωρίς τον Θοδωρή αυτή η παράσταση δε θα ήταν αυτή η παράσταση. Το ταλέντο του κι η ψυχή του την πήγαν πολύ παραπέρα από αυτό που είχα φανταστεί όταν του πρότεινα να συμπράξουμε.

 

Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή;

Όταν τραγουδάω το Σιγά μην κλάψω…

 

Ποιο είναι το αγαπημένο τραγούδι του κοινού;

Νομίζω το ίδιο…όταν τελειώνει η παράσταση έχω την αίσθηση ότι τους μένει χαραγμένο στην καρδιά.