Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Captain Marvel: Για πρώτη φορά έμφαση στη γυναίκα

Captain Marvel: Για πρώτη φορά έμφαση στη γυναίκα

Το κατά πόσο άκρη βγαίνει στο σενάριο δεν είμαι και τόσο βέβαιος, όμως και πάλι, αν είναι μιλήσουμε σοβαρά για σενάριο, αυτές οι ταινίες είναι τόσο εύκολες στην ερμηνεία τους όσο η απάντηση στο ερώτημα «ποιο είναι το νόημα της ζωής;».

Ακόμα μια «εκθαμβωτική βόλτα» στο σύμπαν της Marvel Comics, αυτή τη φορά στο φεμινιστικό κλίμα που ορίζει η εποχή. Εμφαση στη γυναίκα λοιπόν. Η «Captain Marvel» είναι η πρώτη ταινία της Marvel την οποία έχει σκηνοθετήσει γυναίκα, η Ανα Μπόιντεν (μαζί με τον Ράιαν Φλεκ). Εχει, επίσης, γυναίκα σε πρώτο πλάνο.

Η υπερηρωίδα της υπόθεσης είναι η Βερς (Μπρι Λάρσον), η οποία προέρχεται από έναν πλανήτη ονόματι Κρι που βρίσκεται σε πόλεμο με έναν άλλον πλανήτη ονόματι Σκρα και θα πρέπει να κάνει ένα πέρασμα από τον πλανήτη C53, δηλαδή τη Γη, για να βγάλει την άκρη. Το κατά πόσο άκρη βγαίνει στο σενάριο δεν είμαι και τόσο βέβαιος, όμως και πάλι, αν είναι μιλήσουμε σοβαρά για σενάριο, αυτές οι ταινίες είναι τόσο εύκολες στην ερμηνεία τους όσο η απάντηση στο ερώτημα «ποιο είναι το νόημα της ζωής;».

Η χάρη της συγκεκριμένης ταινίας πάντως είναι ότι μεταφέρεται νοσταλγικά στο παρελθόν, στα μέσα της δεκαετίας του 1990 στο Λος Αντζελες, όπου θα γίνει και η απόλυτη (και απόλυτα προβλέψιμη) μάχη εξωγήινων – Γήινων. Σε δεύτερο ρόλο, ψηφιακά μεταλλαγμένος για να φαίνεται νεότερος, ο Σάμιουελ Τζάκσον υποδύεται τον ειδικό πράκτορα της ομάδας ΑΣΠΙΔΑ που βοηθά την Βερς στον σκοπό της. Ο ίδιος χαρακτήρας με το κανονικό πρόσωπο του Τζάκσον όπως είναι σήμερα, έχει παίξει σε άλλες ταινίες της Marvel. Παίζει και ο Τζουντ Λο.

Βαθμολογία: 2½

AΘHNA: ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON MAΡΟΥΣΙ – ODEON STARCITY – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – TOWN CINEMAS – WEST CITY – ΑΕΛΛΩ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΙΓΛΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΝΑΝΑ – ΟΝΑΡ – ΟΝΕΙΡΟ ΡΕΝΤΗ – ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ – ΣΙΝΕ ΑΝΟΙΞΙΣ – ΦΟΙΒΟΣ ΘΕΣ/ΚΗ: ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – VILLAGE COSMOS – CINEMA ONE

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024