Ακόμα μια «εκθαμβωτική βόλτα» στο σύμπαν της Marvel Comics, αυτή τη φορά στο φεμινιστικό κλίμα που ορίζει η εποχή. Εμφαση στη γυναίκα λοιπόν. Η «Captain Marvel» είναι η πρώτη ταινία της Marvel την οποία έχει σκηνοθετήσει γυναίκα, η Ανα Μπόιντεν (μαζί με τον Ράιαν Φλεκ). Εχει, επίσης, γυναίκα σε πρώτο πλάνο.

Η υπερηρωίδα της υπόθεσης είναι η Βερς (Μπρι Λάρσον), η οποία προέρχεται από έναν πλανήτη ονόματι Κρι που βρίσκεται σε πόλεμο με έναν άλλον πλανήτη ονόματι Σκρα και θα πρέπει να κάνει ένα πέρασμα από τον πλανήτη C53, δηλαδή τη Γη, για να βγάλει την άκρη. Το κατά πόσο άκρη βγαίνει στο σενάριο δεν είμαι και τόσο βέβαιος, όμως και πάλι, αν είναι μιλήσουμε σοβαρά για σενάριο, αυτές οι ταινίες είναι τόσο εύκολες στην ερμηνεία τους όσο η απάντηση στο ερώτημα «ποιο είναι το νόημα της ζωής;».

Η χάρη της συγκεκριμένης ταινίας πάντως είναι ότι μεταφέρεται νοσταλγικά στο παρελθόν, στα μέσα της δεκαετίας του 1990 στο Λος Αντζελες, όπου θα γίνει και η απόλυτη (και απόλυτα προβλέψιμη) μάχη εξωγήινων – Γήινων. Σε δεύτερο ρόλο, ψηφιακά μεταλλαγμένος για να φαίνεται νεότερος, ο Σάμιουελ Τζάκσον υποδύεται τον ειδικό πράκτορα της ομάδας ΑΣΠΙΔΑ που βοηθά την Βερς στον σκοπό της. Ο ίδιος χαρακτήρας με το κανονικό πρόσωπο του Τζάκσον όπως είναι σήμερα, έχει παίξει σε άλλες ταινίες της Marvel. Παίζει και ο Τζουντ Λο.

Βαθμολογία: 2½

AΘHNA: ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON MAΡΟΥΣΙ – ODEON STARCITY – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – TOWN CINEMAS – WEST CITY – ΑΕΛΛΩ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΙΓΛΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΝΑΝΑ – ΟΝΑΡ – ΟΝΕΙΡΟ ΡΕΝΤΗ – ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ – ΣΙΝΕ ΑΝΟΙΞΙΣ – ΦΟΙΒΟΣ ΘΕΣ/ΚΗ: ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – VILLAGE COSMOS – CINEMA ONE