Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νικ Κύργιος, ο αντισυμβατικός

Νικ Κύργιος, ο αντισυμβατικός

Ένας τενίστας που γίνεται γνωστός για τις ιδιοτροπίες του και για τις αποχωρήσεις του από τους αγωνιστικούς χώρους, κατάφερε να δείξει το ταλέντο του και τις ικανότητές του απέναντι σε κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν υπήρχε βραβείο «παίκτη της εβδομάδας» στο τένις, τότε αυτές τις ημέρες σίγουρα θα δινόταν στον ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιο για τα όσα πέτυχε στο Ακαπούλκο του Μεξικό.

Ένας παίκτης που γίνεται περισσότερο γνωστός για τα κατορθώματά του εκτός των αγωνιστικών courts, σε σχέση με τους αγώνες του, κατάφερε να κερδίσει ένα από τα 13 τουρνουά ATP World Tour 500, ξεπερνώντας το εμπόδιο αθλητών που βρίσκονται στις πρώτες δέκα θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης: Τον Τζον Ίσνερ (9η θέση), τον Ράφα Ναδάλ (2η θέση) και στον τελικό τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (3η θέση).

«Το να κερδίζεις ένα τέτοιο τουρνουά σου δίνει αυτοπεποίθηση. Πέρασα από στιγμές πραγματικά πολύπλοκες. Ήμουν άσχημα ψυχολογικά, γι’ αυτό και το ότι κατάφερα να το ξεπεράσω απέναντι σε παίκτες σαν τον Ραφαέλ (Ναδάλ), ή τον Ζβέρεφ, είναι κάτι το τεράστιο» είπε μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Ακαπούλκο, συμπληρώνοντας: «Το παιχνίδι μου είναι για top 10, αλλά όχι αυτά που κάνω έξω από το γήπεδο».

«Παίκτες σαν τους Σάσα (Ζβέρεφ), Νοβάκ (Ντζόκοβιτς), Ραφαέλ (Ναδάλ), κάνουν κάθε μέρα αυτό που πρέπει να κάνουν. Εγώ δεν κάνω τα πράγματα όπως θα έπρεπε να γίνουν. Ίσως να αρχίσω να το κάνω και τότε θα βρίσκομαι κι εγώ στο top 10. Αλλά τώρα όχι, δεν είμαι για το top 10… Σήμερα (σ.σ. την ημέρα του τελικού), έκανα τζετ σκι στις 17:30 πριν από το τελικό (που ξεκινούσε στις 21:00). Διασκέδασα πολύ, αλλά δεν είναι κάτι που κάνει ένας top 10» συμπλήρωσε ο ελληνοαυστραλός τενίστας.

Ποιος είναι ο Νικ Κύργιος

Ο Νικ Κύργιος, με πατέρα από τα Γιάννενα και μητέρα από τη Μαλαισία, μεγάλωσε στην Καμπέρα της Αυστραλίας. Ξεκίνησε ως μεγάλο ταλέντο την καριέρα του στο επαγγελματικό τένις (όχι πως δεν ισχύει), ωστόσο με τις πράξεις του έδειξε ασέβεια τόσο προς το άθλημα, όσο και προς τους αντιπάλους του και τους φιλάθλους.

Το γεγονός ότι έχει γίνει περισσότερο γνωστό το όνομα «Κύργιος» με κάποιο άσχημο περιστατικό, δείχνει και την αρνητική διάθεση όλων απέναντι στον ελληνοαυστραλό τενίστα.

Αξίζει να αναφέρει κανείς τις εγκαταλείψεις του Νικ Κύργιου στη Σανγκάη, με τελευταία το 2018 έπειτα από τσακωμό με τον διαιτητή της αναμέτρησής του με τον Μπράντλεϊ Κλαν. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, σε αγώνα του κόντρα στον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο για τον τρίτο γύρο του Western & Southern Open στο Σινσινάτι, ο ελληνοαυστραλός τενίστας εκνευρίστηκε νωρίς στο τρίτο σετ, με αποτέλεσμα πρώτα να αφήσει δύο games στον Αργεντινό αντίπαλό του, να ξεσπάσει σε μία ρακέτα και να στείλει ένα μπαλάκι στην εξέδρα, να ανοίξει διάλογο με τον διαιτητή και να προκαλέσει τους πάντες με την απίστευτα αλαζονική συμπεριφορά του, προτού αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024