Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αισιόδοξη προοπτική

Αισιόδοξη προοπτική

Τα συμπεράσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

ΔΙΠΛΟ το συμπέρασμα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Θετική η μια πλευρά, μάλλον αρνητική η άλλη. Διευρύνονται οι προοπτικές της νέας γενιάς. Πολλαπλασιάζονται τα ταλέντα τα οποία αν προσεχθούν θα έχουν ικανοποιητική εξέλιξη. Και η ευθύνη δεν αφορά μόνο τα δυσπραγούντα οικονομικώς σωματεία και φυσικά τον ΣΕΓΑΣ, αλλά και την Πολιτεία, η οποία πρέπει να δείξει αμέριστη στοργή και ενεργό συμπαράσταση στο πολύτιμο κύτταρο, τον σύλλογο. Οι προοπτικές, εν προκειμένω, θα παρουσιασθούν με τη συνδρομή φίλου της στήλης (του κ. Λάμπρου Πασχάλη), άγρυπνου και επιμελούς γνώστη των δρωμένων στον Στίβο.

ΕΚΤΟΣ συναγωνισμού, οι ήδη πρωταθλητές νεαρής ηλικίας Τεντόγλου (μήκος) και Καραλής (επί κοντώ). Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξεχώρισαν με το ηλικιακό κριτήριο: Στ. Κωνσταντινίδου (του Αρχέλαου Κατερίνης, πανελ. ρεκόρ κορασίδων στα 400 μ.), Κ. Φιλντισάκου (ΓΣ Βενιζέλος Χανίων, πανελ. ρεκόρ νεανίδων 3.000 μ. βάδην), Κ. Ζήκος (ΓΣ Τρικάλων, κατηγορία Νέων Ανδρών – Γυναικών 60 μ.), η εμποδίστρια Αν. Καραγιάννη του ΓΣ Κηφισιάς, Κ. Λογδανίδης (έπταθλο, ΓΣ Νάουσας), Ν. Κιμαντίδου (ΓΣ Γλυφάδας, μεσαίες αποστάσεις), Ι. Ρίζος (έφηβος του Αρη Θεσσαλονίκης 5,20 μ. επί κοντώ) και η πρωταθλήτρια του ΟΚΑ Καβάλας Ν. Ζαχαριάδου.

ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων (Κων/πολη) η Στ. Καρύδη του ΓΣ Κερκυραϊκός πρώτευσε στο τριπλούν και δεύτερη στο μήκος ενώ διακρίθηκε επίσης ο Απ. Σάντας του ΑΟ Φιλοθέης (στο επί κοντώ). Είναι φανερό ότι διαμορφώνεται «ελληνική σχολή» στο αγώνισμα αυτό. Επίσης και η σπρίντερ του ΓΑΣ Κουφαλίων Πολ. Εμμανουλίδου.

Η ΑΛΛΗ πλευρά – όχι ευχάριστη – αφορά την υστέρηση μέχρις εξαφάνισης από τον πίνακα ανδρών του πρωταθλήματος ιστορικών ομάδων (Παναθηναϊκός, Πανελλήνιος, Εθνικός, Πανιώνιος και μάλλον αναβαθμισμένος ο Ηρακλής). Στη βαθμολογία ανδρών ασυναγώνιστος ο Ολυμπιακός με 97 βαθμούς, όσους μαζί ο δεύτερος ΓΣ Τρικάλων (καθ’ όλα αξιέπαινος) και ο ΓΣ Κηφισιάς (στον οποίο εντάχθηκε ο Τεντόγλου), ακολουθούμενοι από τους Πανναξιακό, ΑΟ Μυκόνου και Κερκυραϊκό ΓΣ. Στην κατηγορία αθλητριών πρώτος ο ΓΣ Κηφισιάς μακράν των άλλων με 67 β. (Ελευθέριος Βενιζέλος, Πανελλήνιος, ο υποδειγματικός Αμεινίας Παλλήνης Μεσογείων, ΣΔΥ Αργολίδας κ.ά.). Στη μεικτή βαθμολόγηση και πάλι πρωτεύει και εντυπωσιάζει ο ΓΣ Κηφισιάς με 96 βαθμούς έναντι 87 του Ολυμπιακού.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024