Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο του Ισραήλ παρουσίασε σήμερα μια συλλογή 110 χειρόγραφων σημειώσεων του Αλμπερτ Αϊνστάιν, πολλές από τις οποίες βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Περιλαμβάνουν χειρόγραφες μαθηματικές σημειώσεις, κυρίως από το 1944 έως το 1948, καθώς και ένα παράρτημα -το οποίο το πανεπιστήμιο πίστευε ότι είχε χαθεί- μιας μελέτης σχετικά με την ενοποιημένη θεωρία πεδίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο Αϊνστάιν, ο οποίος ανέπτυξε τη θεωρία της σχετικότητας, έναν από τους βασικούς πυλώνες της σύγχρονης επιστήμης, προσπαθούσε ανεπιτυχώς για πολλές δεκαετίες να αποδείξει ότι ο ηλεκτρομαγνητισμός και η βαρύτητα ήταν διαφορετικές εκφάνσεις του ίδιου βασικού πεδίου.

Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο δήλωσε ότι τα έγγραφα ήταν μέρος δωρεάς 80 χιλιάδων αντικειμένων από το αρχείο του Αϊνστάιν.

«Αυτά τα έγγραφα αντανακλούν τον τρόπο σκέψης του Αϊνστάιν, τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος δούλευε. Τα περισσότερα από αυτά, χειρόγραφα, είναι μαθηματικοί υπολογισμοί» δήλωσε ο καθηγητής Hanoch Gutfreund.

«Είναι περιλήψεις των σημειώσεών του. Κάθε φορά που του ερχόταν μια νέα ιδέα, καθόταν αμέσως και το έγραφε» πρόσθεσε ο ίδιος στο Reuters.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr