Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναυλία για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Συναυλία για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Τετάρτη 6 Μαρτίου στον γνωστό μας χώρο στο leve69 live studio (Σολωμού 69 στο Μοσχάτο) τραγουδάμε για το κοινωνικό μητροπολιτικό ιατρείο Ελληνικού. Η είσοδος είναι ελεύθερη με φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για το ιατρείο (βρεφικά γάλατα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας και πάνες).

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Περικλής Λορίδας, Σύλβια Ευθυμίου, Πέλεκυς Μόνο Γυμνό, infiniteens (μουσικό σχολείο Αλίμου), music virus (μουσικό σχολείο Αλίμου), Σοφία Ταφ και Ιουλία Κουκουβέ. Την εκδήλωση (ώρα έναρξης 19:00) θα ανοίξουν τα παιδιά της καθηγήτριας Ειρήνης Αμαξοπούλου από το Μουσικό εργαστήρι «Μουσικές Περιπλανήσεις» και Ανοιχτή Αγκαλιά

Η ιδέα της δημιουργίας του ΜΚΙΕ «ανήκει» στον καρδιολόγο Γιώργο Βήχα ο οποίος πλαισιώθηκε από μια μικρή ομάδα 6 ατόμων που γνωρίστηκαν μερικούς μήνες πριν ξεκινήσουν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα το καλοκαίρι του ’11. Η μικρή αυτή ομάδα «ανδρώθηκε» στο Σύνταγμα και μέσα από τις ζυμώσεις που έγιναν εκείνο το καλοκαίρι στην πλατεία η ιδέα να αντισταθούμε έμπρακτα έπεσε στο τραπέζι από τον Γιώργο Βήχα.

Τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει η προσπάθεια. Σε μια παρέα λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας του στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού τον Σεπτέμβριο του ’11 μας είπε «κανένας Έλληνας δεν πρέπει να πεινάσει, κανένας Έλληνας δεν πρέπει να μείνει χωρίς γιατρό». Ο Γιώργος Βήχας μαζί με την μικρή, αρχικά, ομάδα εθελοντών, πλησίασε τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και ο Δήμος με μεγάλη προθυμία αποφάσισε να βοηθήσει ενεργά στην υλοποίηση αυτής της ιδέας και στην πορεία η μικρή αρχική ομάδα έγινε μεγαλύτερη.

Η ονομασία του ιατρείου υποδηλώνει τον Μητροπολιτικό χαρακτήρα του, παράλληλα με την θέληση των εθελοντών του ο χώρος του παλιού αεροδρομίου να λειτουργήσει προς όφελος όλων των πολιτών και όχι για τα συμφέροντα ολίγων και με αυτόν τον τρόπο να θυμίζει και την ανάγκη δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στον χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Το ΜΚΙΕ χτίστηκε και λειτουργεί πάνω σε τρεις πυλώνες :

1) Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές από κανέναν.

2) Δεν επιτρέπει την παραμικρή κομματική εμπλοκή εντός της λειτουργίας του ή στις δραστηριότητες του.

3) Δεν διαφημίζει κανέναν για την όποια δωρεά κάνει.

Με βάση λοιπόν αυτούς τους πυλώνες :

– Δέχεται δωρεές μόνο σε είδος ή υπηρεσίες.

– Δεν αφήνει κανένα κόμμα ή παράταξη να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα της δουλειάς των 200 εθελοντών του

– Όλοι οι δωρητές, πολίτες, εταιρίες, οργανώσεις κλπ. βοηθάνε το ΜΚΙΕ με τον μοναδικό όρο ότι το ίδιο το ιατρείο δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να τους διαφημίσει. Οι μοναδικές αναφορές σε ανακοινώσεις μας σε φυσικά πρόσωπα ή οργανώσεις έχουν να κάνουν με την δημόσια φύση της λειτουργίας τους ή το δημόσιο καλό. Ποτέ δεν θα διαβάσει κάποιος δημόσια ανακοίνωση μας με αναφορά σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ή ΙΔΙΩΤΗ που μας βοήθησε. Και πιστέψτε μας, μας βοηθάνε πάρα πολλοί πολίτες, φορείς αλλά και εταιρείες.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024