Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όταν οι Prodigy τραγούδησαν στην Ελλάδα και την εξυμνούσαν

Όταν οι Prodigy τραγούδησαν στην Ελλάδα και την εξυμνούσαν

Αποτέλεσμα αυτής της αγάπης είναι και το πεντάλπετο βίντεο-αφιέρωμα με τίτλο «Thunder» που έφτιαξε το συγκρότημα ενόψει της εμφάνισής τους στο Rockwave Festival το καλοκαίρι του 2011. 

O Keith Flint και η υπόλοιπη παρέα των Prodigy είχαν αποκτήσει μια σχέση πάθους με το ελληνικό κοινό. Όπως και άλλα αρκετά συγκροτήματα αυτής της σκηνής, αγάπησαν τη χώρα μας όχι μόνο για τις ομορφιές της αλλά και για το θερμό κοινό που τους ακολουθούσε σε κάθε τους εμφάνιση.

Μετά το 1993 και την πρώτη τους εμφάνιση στον Άλιμο έως και το 2015 όταν ήρθαν τελευταία φορά στην Αθήνα το συγκρότημα γέμιζε πάντα τους χώρους στους οποίους εμφανιζόταν και η ενέργεια πάνω και κάτω από την σκηνή ήταν αξιοσημείωτη.

Αποτέλεσμα αυτής της αγάπης είναι και το πεντάλπετο βίντεο-αφιέρωμα με τίτλο «Thunder» που έφτιαξε το συγκρότημα ενόψει της εμφάνισής τους στο Rockwave Festival το καλοκαίρι του 2011.

Το βίντεο ξεκινάει με τον εθνικό ύμνο και περιλαμβάνει πλάνα από συναυλίες άλλων ξένων συγκροτημάτων στη χώρα μας αλλά και την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό.

Εκτός όμως την θρυλική συναυλία του 2011 και αυτή του 2015 που ακολούθησε η μπάντα ήρθε στην Ελλάδα και το 1995 για μια εμφάνιση που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Το Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα φάνηκε εξαιρετικά μικρό για το κύμα που είχαν τότε δημιουργήσει οι Prodigy, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει μεγάλες επιτυχίες και τα εισιτήρια εξαντλούνται αμέσως.

Την ώρα της συναυλία μερικοί θερμόαιμοι αποφασίζουν να κάνουν «ντου» στο θέατρο και ακολούθησε πανζουρλισμός. Ένα πετροπόλεμος ξεκίνησε με την αστυνομίας και τους θεατές που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο χώρο με τον τραγουδιστή του γκρουπ να απειλεί από σκηνής «Ποιος πετάει πέτρες; Αν τον πιάσω θα τον σκοτώσω».

Το live του 1999 κύλησε με ηρεμία όπως αυτό του 2004 στο Λυκαβητό και αυτό του 2010 στο Ejekt Festival.

Σε κάθε περίπτωση όσοι κατάφεραν να τους δουν ζωντανά δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν την σκηνική παρουσία του Flint και την ιδιαίτερη φωνή του που δημιουργούσαν μια μοναδική ενέργεια πάνω και κάτω από τη σκηνή.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024