Μετά από ένα 48ωρο στο οποίο καταγράφηκε έξαρση της βίας  με επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, συγκρούσεις οπαδών και εισβολή χούλιγκαν σε γυναικείο αγώνα πόλο, αυτά  που έμειναν δεν ήταν μόνο οι φλόγες από τις μολότοφ, οι υλικές ζημιές, η απουσία της Αστυνομίας και ο τρόμος στα μάτια των γυναικόπαιδων από τις θρασύδειλες επιθέσεις των κουκουλοφόρων.

Η εκπρόσωπος της καραμανλικής Δεξιάς όπως αυτοπροσδιορίζεται και υπεύθυνη στην κυβέρνηση για την ασφάλεια των πολιτών, έσπευσε να υποβαθμίσει τα επεισόδια και τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών ρίχνοντας το φταίξιμο στα … ΜΜΕ.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα διέψευσε, επί της ουσίας,  όλα όσα κατέγραψαν οι κάμερες τα τελευταία 24ωρα λέγοντας πως τα φαινόμενα ανομίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά είναι, λέει, προϊόν fake news.

Η «καραμέλα» των fake news άλλωστε επιστρατεύεται με χαρακτηριστική ευκολία από κυβερνητικά στελέχη, κάθε φορά που προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Μάλιστα η κ. Παπακώστα αντί να απολογηθεί για το κύμα βίας των τελευταίων ημερών, κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι εκείνα δημιουργούν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Μάλλον, σύμφωνα με την οπτική της υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ, οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν με ομάδες κουκουλοφόρων να εισβάλλουν στο Παπαστράτειο σε αγώνα γυναικείου πόλο χάλασαν την εικόνα της κυβέρνησης η οποία το τελευταίο διάστημα έχει ρίξει όλο το βάρος της στην  ακατάσχετη παροχολογία και στην προσπάθειά της να διεμβολίσει το χώρο της Κεντροαριστεράς, μήπως και… γυρίσει το παιχνίδι των εκλογών που φαίνεται, για την ώρα, χαμένο.

Η Κατερίνα Παπακώστα πάντως… καθησύχασε τον κόσμο μετά τα τελευταία φαινόμενα βίας,  σύμφωνα με τη ματιά των  ΜΜΕ,  ή τα fake news βάσει της οπτικής του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ.

Αναφέρθηκε στα μεγαλεπήβολα σχέδια του υπουργείου όπως στη σύγχρονη φιλοσοφία αστυνόμευσης την οποία – όπως είπε – επεξεργάζεται η ηγεσία του.

«Βασίζεται στην έγκαιρη διάγνωση και στην πρόληψη και όχι στην καταστολή που δεν βοηθά τα νέα δεδομένα» είπε.

Η κ. Παπακώστα ξέχασε να μας εξηγήσει αν η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση εφαρμόστηκαν και στα Γιαννιτσά όπου προσήχθησαν 16 άτομα προκειμένου να μην εκφράσουν – όπως κατήγγειλαν – τη διαμαρτυρία τους κατά των Φώτη Κουβέλη και Θεοδώρας Τζάκρη για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Φαίνεται πως πρέπει να συνηθίσουμε το νέο δόγμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μηδενική ανοχή και προληπτικές προσαγωγές για  όσους θέλουν να  διαμαρτυρηθούν κατά κυβερνητικών στελεχών και ταυτόχρονα παθητική στάση ή ανοχή απέναντι σε κουκουλοφόρους και μπαχαλάκηδες.