Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Το όνομα του Ρόδου» επιστρέφει στην τηλεόραση

«Το όνομα του Ρόδου» επιστρέφει στην τηλεόραση

Περισσότερα από τριάντα χρόνια μετά την επιτυχία της ταινίας του Ζαν - Ζακ Ανό, μια μίνι σειρά παρουσιάζει μια νέα διασκευή του μπεστ σέλερ του Ουμπέρτο 'Εκο «Το όνομα του ρόδου»

Περισσότερα από τριάντα χρόνια μετά την επιτυχία της ταινίας του Ζαν – Ζακ Ανό, μια μίνι σειρά παρουσιάζει μια νέα διασκευή του μπεστ σέλερ του Ουμπέρτο ‘Εκο «Το όνομα του ρόδου».

Η πολυαναμενόμενη ιταλογαλλογερμανική παραγωγή, που θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια διάρκειας 52 λεπτών, θα μεταδίδεται από απόψε στη δημόσια ιταλική τηλεόραση και από αύριο, Τρίτη, στο τηλεοπτικό δίκτυο OCS στη Γαλλία, ενώ τον Μάιο θα την προβάλλει το δίκτυο SundanceTV στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθώντας πιστά την πλοκή του μυθιστορήματος, το οποίο κυκλοφόρησε το 1980, μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες και πωλήθηκε σε 50 εκατομμύρια αντίτυπα, η σειρά συνδέει το αστυνομικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στον Μεσαίωνα με την ιστορική αφήγηση μιας ταραγμένης εποχής, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο πορτρέτο ενός από τα πιο γοητευτικά πρόσωπα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Μετά τον Σον Κόνερι, έρχεται ο Τζον Τουρτούρο, επίσης συνσεναριογράφος και εκτελεστικός συμπαραγωγός, να υποδυθεί τον Γουλιέλμο της Μπάσκερβιλ, τον φραγκισκανό μοναχό με την απεριόριστη ευρυμάθεια και διορατικότητα.

«Το όνομα του ρόδου’ είναι ένα σπουδαίο βιβλίο που περιέχει ένα μυθιστόρημα, το θρίλερ που αφηγείται η ταινία» του Ζαν-Ζακ Ανό, εξήγησε στους δημοσιογράφους ο ιταλός σκηνοθέτης Τζιάκομο Μπατιάτο.

«Αλλά όλα τα υπόλοιπα, η φιλοσοφική συζήτηση, η δημόσια συζήτηση, η συζήτηση για τη σχέση μεταξύ της εκκλησίας και της εξουσίας, η συζήτηση για τον έρωτα, για τις γυναίκες, για τη ζωή… Όλα όσα αναφέρονται στο βιβλίο και που δεν μπορούν να αναφερθούν μέσα σε μια ταινία δύο ωρών, μπορέσαμε να τα εξιστορήσουμε» συμπλήρωσε.

Με προϋπολογισμό 25 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, «Το όνομα του ρόδου» επιβεβαιώνει την τάση του κόσμου του κινηματογράφου προς τις ποιοτικές μίνι σειρές, οι οποίες συχνά αντλούνται από πετυχημένα μυθιστορήματα.

https://www.youtube.com/watch?v=nIqwKQRTBmA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024