Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιβλία-έργα τέχνης καλλιτεχνών σε έκθεση με αφορμή την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Βιβλία-έργα τέχνης καλλιτεχνών σε έκθεση με αφορμή την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Τα έργα συνδυάζουν την παραδοσιακή τυπογραφία με τις ψηφιακές τεχνολογίες και δημιουργήθηκαν στο Εργαστήριο της Τέχνης του Βιβλίου, τομέας που διδάσκεται στην ΑΣΚΤ, ήδη από το 1939.

Με δύο σημαντικές εκθέσεις συνεχίζουν, τον Μάρτιο, οι «Ανοικτές Συλλογές» της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου». Στη Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256 Αγ. Ι. Ρέντης) εγκαινιάστηκε και λειτουργεί, έως τις 15 Μαρτίου, η έκθεση με τα βιβλία- έργα τέχνης καλλιτεχνών που προέρχονται από την Ειδική Συλλογή της ΑΣΚΤ. Τα έργα συνδυάζουν την παραδοσιακή τυπογραφία με τις ψηφιακές τεχνολογίες και δημιουργήθηκαν στο Εργαστήριο της Τέχνης του Βιβλίου, τομέας που διδάσκεται στην ΑΣΚΤ, ήδη από το 1939.

Η άλλη έκθεση συγκροτείται από αρχειακό υλικό των Γενικών Αρχείων του Κράτους και αναδεικνύει τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, ως βασικό θεμέλιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας και ως παράμετρο συνδιαμόρφωσης της ελληνικής ιστορίας. Συμμετέχει η Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών, με τεκμήρια από το Αρχείο της σκηνοθέτιδας Μαρίας Πλυτά. Με τίτλο «Εκ γυναικός… πηγάζει τα κρείττω – διαδρομές στις αρχειακές πηγές», η έκθεση εγκαινιάζεται στις 6 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 29 Μαρτίου στην Αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Δάφνης 61, Ψυχικό).

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024