Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσκαρ 2019 : Η μαγική στιγμή που όλοι τραγουδούν Queen

Όσκαρ 2019 : Η μαγική στιγμή που όλοι τραγουδούν Queen

Στα 71 του χρόνια, ο βρετανός ρόκερ και ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Queen έπαιξε το περίφημο σόλο του "We Will Rock You" έχοντας την ενέργεια νεαρού.

Μπορεί η βραδιά των Όσκαρ να είναι αφιερωμένη στον κινηματογράφο αλλά στη φετινή τελετή απονομής η μουσική έκλεψε την παράσταση. Και όπως φάνηκε αυτό ήταν και το στοίχημα των διοργανωτών.

Αντί η βραδιά να αρχίσει με τον παραδοσιακό μονόλογο του οικοδεσπότη, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επέλεξε να αφήσει να μιλήσει η κιθάρα του Μπράιαν Μέι. Στα 71 του χρόνια, ο βρετανός ρόκερ και ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Queen έπαιξε το περίφημο σόλο του «We Will Rock You» έχοντας την ενέργεια νεαρού.

Απουσία του Φρέντι Μέρκιουρι, του θρυλικού frontman των Queen που πέθανε το 1991, το τραγούδι ερμήνευσε ο Αμερικανός ‘Ανταμ Λάμπερτ, ο οποίος μαζί με τον Μπράιαν Μέι και τον Ρότζερ Τέιλορ, τον ιστορικό ντράμερ του συγκροτήματος, έδωσε πολλές συναυλίες ως μέλος των Queen.

https://youtu.be/XwbCfVEB5EM

Το συγκρότημα, χωρίς τον μπασίστα τους Τζον Ντίκον, ο οποίος αποσύρθηκε λίγο καιρό μετά τον θάνατο του μοναδικού Φρέντι Μέρκιουρι, ολοκλήρωσαν την ερμηνεία τους με τον ύμνο τους «We Are the Champions» τον οποίο τραγούδησε και όλη η αίθουσα.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η σκιά του θρυλικού frontman πλανάτο όταν το συγκρότημα τραγουδούσε το «We Are the Champions» έως τη νίκη του Ράμι Μάλεκ, στην κατηγορία του A’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Φρέντι Μέρκιουρι.

«Σας ευχαριστώ Queen. Ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να παίξω έναν τόσο μικρό ρόλο από την εξαιρετική σας κληρονομιά. Θα σας είμαι για πάντα ευγνώμων», δήλωσε ο 37χρονος βασιλιάς των φετινών ‘Οσκαρ.

Κανένα από τα κομμάτια των Queen που ακούγονται στην ταινία δεν ήταν υποψήφιο στην κατηγορία του καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού, γιατί αυτά δεν είχαν γραφτεί ειδικά για την «Bohemian Rhapsody».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, τέσσερα από τα πέντε υποψήφια τραγούδια, εκτός από το «All the Stars» του Κέντρικ Λαμάρ, ακούστηκαν πάνω στη σκηνή.

Ωστόσο το «I’ll Fight» («RBG»), το «The Place Where Lost Things Go» («Η Μέρι Πόπινς επιστρέφει») και το «When a Cowboy Trades His Spurs For Wings» («Η Μπαλάντα του Μπάστερ Σκραγκς») επισκιάστηκαν τελείως από την ερμηνεία της Lady Gaga και του Μπράντλεϊ Κούπερ.

Το ντουέτο των ηθοποιών της ταινίας «Ένα αστέρι γεννιέται» ερμήνευσε το «Shallow», το τραγούδι-σταθμό της ταινίας, μια ερμηνεία γεμάτη συγκίνηση.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Λαίδη Γκάγκα παραλάμβανε το ‘Οσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού. «Ευχαριστώ που πίστεψες σε εμάς», είπε απευθυνόμενη στον Μπράντλεϊ Κούπερ, ηθοποιό και σκηνοθέτη της ταινίας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024