Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαγειρεύοντας για τα Όσκαρ επί 25 χρόνια

Μαγειρεύοντας για τα Όσκαρ επί 25 χρόνια

Ο σεφ των Όσκαρ, Βόλφγκανγκ Πακ μαγειρεύει επί 25 χρόνια για τη πιο λαμπερή βραδιά στο Χόλιγουντ...

Ο Βόλφγκανγκ Πακ είναι ο ιδιοκτήτης του πλέον θρυλικού εστιατορίου του Μπέβερλι Χιλς, του «Σπάγκο», από το οποίο έχουν περάσει έτσι κι αλλιώς όλοι οι σταρ. Συνεπώς, είναι σχεδόν δεύτερη φύση του να τους ταΐζει. Παλιότερα, στο εστιατόριό του έκανε ένα μικρό πάρτι, για περίπου 150 άτομα, πριν τα Όσκαρ.

Μετά, η Ακαδημία του ζήτησε να κάνει περίπου το ίδιο, για περισσότερα άτομα και στο χώρο στον οποίο γινόταν η τελετή. Κι έτσι ανέλαβε τη δεξίωση των Όσκαρ.

Το μόνο που τους είπε ήταν: «Εγώ δε ανακατεύομαι με τον τρόπο που φτιάχνετε τις ταινίες σας κι εσείς δεν θα ανακατευτείτε με το τρόπο που μαγειρεύω».

‘Οσκαρ με καπνιστό σολομό και χαβιάρι, ζυμαρικά με μαύρη τρούφα, σοκολατένια αγαλματίδια επιχρυσωμένα με καθαρό χρυσό: Στα ηνία της κουζίνας των ‘Οσκαρ ο Αυστροαμερικανός Βόλφγκανγκ Πακ, ο σεφ που ξέρει τα πάντα για τις γαστριμαργικές προτιμήσεις των σταρ που παρίστανται σε μια από τις σημαντικότερες βραδιές του Χόλιγουντ…

Ο σεφ των Όσκαρ

«Ασχολούμαι με τα ‘Οσκαρ τα τελευταία 25 χρόνια, είναι απίστευτο. Θυμάμαι την πρώτη φορά, ήταν στο κέντρο της πόλης, είχαμε στήσει την κουζίνα στο πάρκινγκ, έβρεχε, είχε αέρα, ήταν τόσο δύσκολο!», είπε ο 69χρονος μάγειρας υποδεχόμενος το AFP στο κτίριο όπου θα πραγματοποιηθεί η 91η τελετή απονομής των μεγαλύτερων αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων.

«Πλέον έχουμε δύο κουζίνες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας», εγκατεστημένες μόνιμα, δηλώνει με ικανοποίηση ο Πακ, που είναι ο επικεφαλής μιας γαστρονομικής αυτοκρατορίας δεκάδων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, από το Μπέβερλι Χιλς και το Λας Βέγκας έως τη Σιγκαπούρη και τη Βρετανία.

Με την πάροδο των χρόνων, ο σεφ τελειοποίησε τα σπουδαία «κλασικά» πιάτα που έχουν πάντα μεγάλη επιτυχία στους 1.500 καλεσμένους της βραδιάς.

«Ένα από τα παραδοσιακά μας πιάτα είναι το τοστ με κρέμα γάλακτος, καπνιστό σολομό και χαβιάρι. Το τοστ έχει το σχήμα του αγαλματίδιου των ‘Οσκαρ, ετοιμάζουμε 3.500 τεμάχια», εξηγεί.

Ανάμεσα στα 60 πιάτα που αποτελούν το μενού του, ο Βόλφγκανγκ Πακ δημιουργεί και σπεσιαλιτέ της ώρας, όπως «τηγανητά ορτύκια με πιπεριά όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ», ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. ‘Η ακόμη τα ανιολότι (τα ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας) με αρακά και μαύρη τρούφα. «Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά», δηλώνει ο σεφ που εμφανίζεται συχνά πυκνά στα τηλεοπτικά πλατό.

Αν η μαύρη τρούφα (16 κιλά), το ελαιόλαδο (περίπου οκτώ λίτρα), η κόκκινη πιπεριά από την πόλη Εσπελέτ της νοτιοδυτικής Γαλλίας και ο καμπανίτης (Piper Heidsieck) ταξιδεύουν κατευθείαν από τη Γαλλία όπου ο μάγειρας μαθήτευσε στα καλύτερα εστιατόρια πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, το χαβιάρι (15 κιλά) θα είναι αμερικανικό, το ζαμπόν ισπανικό και σίγουρα θα υπάρχει γιαπωνέζικο βοδινό wagyu που είναι το σήμα κατατεθέν του σεφ.

«Ο κινηματογράφος είναι παγκόσμιος. Έχει ταινίες αγγλικές, γαλλικές, ιταλικές και τώρα μεξικανικές, με το «Ρόμα». Η κουζίνα μας αποτυπώνει κάπως αυτή την εικόνα, με επιρροές ασιατικές, ιταλικές, γαλλικές, όπως το ψητό κοκκινόψαρό μας.

Συνολικά το μενού που επεξεργάστηκε και ετοιμάζει ο Πακ περιλαμβάνει 16.000 ατομικές μερίδες, με εκδοχές «vegan» και χωρίς γλουτένη για όσους το επιθυμούν. Για να τις παρουσιάσει στον δίσκο, ο Πακ έχει κινητοποιήσει σχεδόν 200 μάγειρες και νεαρούς σεφ, όπως και 850 σερβιτόρους τους οποίους επιβλέπουν δέκα μετρ, υπεύθυνοι εστιατορίου.

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024