Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Πρέκας: Ο γοητευτικός ζεν πρεμιέ

Κώστας Πρέκας: Ο γοητευτικός ζεν πρεμιέ

Είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες που πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη, που με τη χειμαρρώδη και πληθωρική προσωπικότητά του άφησε το δικό του στίγμα ως ζεν πρεμιέ.

Ο Κώστας Πρέκας υπήρξε ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας 60′-70′, που ξεχώρισε με τη γοητεία αλλά και την υποκριτική του δεινότητα. Έγινε γνωστός κυρίως μέσα από τον κινηματογράφο, αφού πρωταγωνίστησε σε περίπου 20 ταινίες, οι περισσότερες δράματα και κοινωνικές ταινίες.

Γεννημένος στο Αιγάλεω το 1941, τα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό και τις καταδύσεις με την ομάδα του Ολυμπιακού για 10 χρόνια.

Το ντεμπούτο του ως ηθοποιός έγινε το 1960 στην ταινία «Νύχτες στο Μιραμάρε» και τέσσερα χρόνια αργότερα αποφάσισε να σπουδάσει στη «Σχολή Θεάτρου» του Κ. Μιχαηλίδη.

Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε το 1967 με την ταινία «Η Μοίρα μιας Γυναίκας», ενώ ένα χρόνο αργότερα πρωταγωνίστησε στην ταινία του Ντίμη Δαδήρα «Στα Σύνορα της Προδοσίας», για την οποία μάλιστα κέρδισε και το βραβείο Α΄Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Οι εμφανίσεις του στην Φίνος Φίλμ ξεκίνησαν το 1965 στην ταινία «Οι Εχθροί», ενώ ο πρώτος πρωταγωνιστικός του ρόλος ήταν το 1970 στην ταινία «Η Ζούγκλα των Πόλεων», πλάι στην Μαίρη Χρονοπούλου, με την οποία, φήμες ήθελαν να ζουν ένα φλογερό ειδύλλιο.

Ακολούθησε η ταινία «Επαναστάτης Ποπολάρος» και «Εσχάτη Προδοσία» ενώ πήρε μέρος και σε κωμωδίες, όπως στην ταινία «Οι Κυρίες της Αυλής», πλάι στον Ντίνο Ηλιόπουλο.

Σημαντική ήταν και η θεατρική του παρουσία, με αρχή τις εμφανίσεις του το 1964 με το θίασο του Κώστα Μουσούρη -με τον οποίο συνεργάστηκε τα επτά επόμενα χρόνια – στο έργο «Οι Τρείς Αδελφές» του Τσέχωφ. Το 1971 ίδρυσε το δικό του θίασο, ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 στράφηκε ολοκληρωτικά στο θέατρο, υπηρετώντας, κυρίως, το κλασικό ρεπερτόριο.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024