Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Dick picks: Σα να παραγνωριστήκαμε

Dick picks: Σα να παραγνωριστήκαμε

Επίθεση στον ιδιωτικό χώρο, αυτόν που θέτουμε σαν όριο γύρω από τον εαυτό μας, στην αισθητική μας, στην επιθυμία μας

Παλιά ξέραμε: Ο επιδειξίας είναι ο περίεργος με την καμπαρντίνα στα πάρκα, περνάς, κάνει τα – ταααν και σου δείχνει το πέος του. Τώρα, την θέση της καμπαρντίνας την πήρε το messenger, ανοίγεις ανυποψίαστα ένα μήνυμα και τα – τααααν, ένα πέος.

Η αναλογία δεν είναι ευθεία, στην πραγματικότητα μάλλον γίνεται για χάρη του προλόγου. Αλλά το γενικευμένο φαινόμενο των dick picks προφανώς κάπως θα εξηγείται. Και σίγουρα δεν βοηθάει να μην του συμπεριφερόμαστε με τη σοβαρότητα που του αρμόζει.

Κανένας δεν θέλει να βλέπει άγνωστα μόρια στα καλά καθούμενα, ούτε στον δρόμο, ούτε σε φωτογραφίες. Κατά μία εξήγηση, τα social media είναι ένα μέρος στον κόσμο που μπορούμε να είμαστε πιο ανοιχτοί, πιο γαμάτοι και πιο ξέγνοιαστοι. Έτσι, οι γυναίκες μπορεί να έχουν φωτογραφίες του κορμιού τους, ή να μιλούν πιο ανοιχτά για το σεξ και αυτό να εκλαμβάνεται ως εύκολο ερωτικό κάλεσμα.

Αλλά ποιος φλερτάρει δείχνοντας το πουλί του, ρε παιδιά;

Κανονικά κανένας. Να, ας πούμε σε ένα μπαρ, κανένας δεν προσεγγίζει ανθρώπους βγάζοντας το παντελόνι του. Από την άλλη, είναι δυνατόν να γεμίσαμε επιδειξίες;

Πιθανότατα δεν είναι ούτε αυτό δυνατό κι άντε να βρεις την αρχή του νήματος. Ναι, οκ, η πατριαρχία, αλλά δεν είναι κι ότι εξηγεί ακριβώς το φαινόμενο μια τέτοια τελεσίδικη ανάλυση.

Σε κάθε περίπτωση, είναι για όλους μας κοινός τόπος ο εξής: Ο κόσμος των σόσιαλ είναι πιο εύκολος. Όλες οι κοινωνικές προβληματικές συμπεριφορές, μεταφέρονται αυτούσιες, αλλά χωρίς την διαδραστική ντροπή: Όπως πιο εύκολα θα βρίσεις σε έναν πολιτικό καυγά, έτσι πιο εύκολα θα «χιμήξεις» σε μία γυναίκα. Διότι περί επίθεσης πρόκειται και μάλιστα σε πολλά επίπεδα: Επίθεση στον ιδιωτικό χώρο, αυτόν που θέτουμε σαν όριο γύρω από τον εαυτό μας, στην αισθητική μας, στην επιθυμία μας. Δεν θέλει κανένας να τρώει ο μπιφτέκι του και ξαφνικά να βλέπει άγνωστα μόρια, είναι πολύ απλό να το καταλάβει κανείς.

Το δε φαινόμενο είναι τόσο γενικευμένο, που δύσκολα θα βρεθεί γυναίκα να μην έχει λάβει αντίστοιχο μήνυμα, όπως δύσκολα θα βρεθεί γυναίκα να μην την έχουν χουφτώσει πχ. στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μάλιστα, το 2016 μια γυναίκα, η Γουίτνι Μπελ, έκανε… έκθεση φωτογραφίες όλα τα πέη που μάζεψε στο ίνμποξ της, χωρίς να ο έχει ζητήσει.

Και, φυσικά, ποιο επιχείρημα να σταθεί; Το γενικευμένο «τα ήθελε κι εκείνη» κάπου καταρρέει: Αν δεν έχεις μιλήσει ποτέ με τον άλλον, πώς ακριβώς τον έχεις, ας πούμε, προκαλέσει να σου επιτεθεί με το πουλί του στα καλά καθούμενα;

Ή, πολύ συχνότερα, κάποιος που αγνοείς τα μηνύματά του;

Πάντως, οι περισσότερες γυναίκες πλέον αντεπιτίθενται: Εκθέτουν τους εισβολείς της διαδικτυακής τους καθημερινότητας κατά τον ίδιο τρόπο –διαδικτυακά- ή τους απειλούν.

Τι τα θες – τι τα γυρεύεις, σημεία και τέρατα των καιρών. Τουλάχιστον, στα χρόνια του διαδικτύου, ξέρουμε πολύ καλά πως οι περιπτώσεις δεν είναι μεμονωμένες. Κι αυτό είναι κάτι.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024