Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αέρα», φωνάζει ο Καμμένος, «αέρα να φύγει η χολέρα», λέμε εμείς

«Αέρα», φωνάζει ο Καμμένος, «αέρα να φύγει η χολέρα», λέμε εμείς

Φτάνει πια με τους ακραίους λαϊκιστές, ψευτοπατριώτες που θέλουν απλά να διασωθούν πολιτικά ή είναι απελπισμένοι γιατί έχασαν τη λάμψη της εξουσίας

Η έρευνα ήταν ξεκάθαρη. Η Ελλάδα μαζί με την Ουγγαρία του Ορμπαν και την Ιταλία του Σαλβίνι είναι οι τρεις χώρες πρωταθλήτριες στον λαϊκισμό.

Κι εκεί που λες «έλα μωρέ, σιγά τις έρευνες», να ’σου ο στρατάρχης Πάνος Καμμένος να φοράει την στολή των τεθωρακισμένων και να εισβάλει στα Σκόπια ή «Βόρεια Μακεδονία».

«Μια ίλη και σε 20 λεπτά καθαρίσαμε, θα φτάσουμε μέχρι τη Σερβία», μας είπε ο Πάνος Καμμένος, προφανώς γιατί έχει πάθει στέρηση ο άνθρωπος. Αν δεν του δώσεις μια καθημερινή… ένεση στρατιωτικής – πατριωτικής έξαρσης δεν μπορεί ο άνθρωπος.

Πρέπει να έχει πάθει κατάθλιψη ο πρώην υπουργός. Τον φανταζόμαστε να έχει απλώσει στο σπίτι του ένα κόκκινο χάλι, να έχει παρατάξει τα στρατιωτάκια των παιδιών του και να κάνει κάθε μέρα παρέλαση και επιθεώρηση. Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι τέσσερα χρόνια (χάριν του μεγάλου ηγέτη Αλέξη Τσίπρα) ο στρατάρχης της χώρας και μια ωραία πρωία να σου σκίζουν τα σιρίτια, να σου αρπάζουν το πηλήκιο και να σε πετάνε στο δρόμο σαν ατιμασμένο στρατιώτη που εγκατέλειψε τη μάχη.

Είναι δύσκολες οι ώρες για τον Πάνο Καμμένο και γίνονται ακόμη δυσκολότερες όταν βλέπει και τις δημοσκοπήσεις που του δίνουν πάνω – κάτω 1%. Οσο θα είναι και η θερμοκρασία στην Ελλάδα τώρα που έρχεται η «ιστορική κακοκαιρία» με την ονομασία Ωκεανίς».

Τι να σου κάνει και ο πρώην υπουργός και αρχηγός κόμματος χωρίς κόμμα; Κάτι πρέπει να κάνει για να αντιδράσει. Αλλωστε, υπάρχουν κι άλλα ψεκασμένα φρούτα στα δεξιά της ΝΔ που πουλάνε πατριωτισμό με την οκά. Πρέπει όλους αυτούς να τους μαζέψει κάποιος. Και ποιος καλύτερος από τον Καμμένο;

Πήρε λοιπόν τις παλάσκες του, τα όπλα του, τις κάλτσες που του έπλεξε η σύζυγος, γιατί στα Σκόπια κάνει κρύο, και έπιασε στασίδι σε περιφερειακό κανάλι.

Εκεί πήγε να τα πει γιατί ξέρει ότι τον ακούνε καλά οι «πατριώτες» που ακούνε για πόλεμο και βγαίνουν με τις καραμπίνες στα παράθυρα να σώσουν τη Μακεδονία.

Ελπίζουμε να μην τον άκουσε ο φίλος του ο Πολάκης και βγάλει το οπλοστάσιο που έχει στην Κρήτη. Θα τρέχουμε να κρυφτούμε εμείς οι δημοσιογράφοι των βοθροκάναλων της διαπλοκής.

Οσο όμως ο Καμμένος θα φωνάζει απελπισμένος «αέρα, αέρα», η χώρα θα βουλιάζει στα αβαθή νερά του λαϊκισμού. Ο πρώην υπουργός Αμυνας μια χαρά την κάνει τη δουλειά του. Το τελευταίο του χαρτί παίζει, έστω κι αν φορώντας τη στολή παραλλαγής κινδυνεύσει να τον περάσουν για καρνάβαλο μιας και βρισκόμαστε στο Τριώδιο.

Το θέμα είναι τι κάνουμε ως Ελλάδα. Πόσο μπορεί ακόμη να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στους δρόμους του άκρατου λαϊκισμού που δεν είναι μόνο γραφικός αλλά είναι κι επικίνδυνος;

Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε τους τζάμπα μάγκες σαν τον Καμμένο ή σαν τον Πολάκη. Φτάνει πια, ας πάψουμε να καταστρέφουμε τη χώρα μας, ας καταδικάσουμε όλους αυτούς που την πληγώνουν καθημερινά, ας βάλουμε μια τάξη και ας χτίσουμε μια πραγματική κανονικότητα.

Και δεν εννοούμε με αυτό αν συμφωνούμε με τη συμφωνία των Πρεσπών ή όχι. Ο λαός θα κρίνει αν έπραξε σωστά ο Τσίπρας ή όχι. Θα κρίνει, θα δικάσει και θα καταδικάσει.

Εννοούμε ότι δεν πρέπει πλέον να επιτρέπουμε σε πολιτικά ρετάλια και νούμερα να καθορίζουν τις τύχες μας. Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ας απομονώσουμε τους λαϊκιστές, ας μην επιτρέψουμε στους ντόπιους Ορμπαν, Σαλβίνι ή Τραμπ να πουλάνε πατριωτισμό.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024