Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Andria Antoniou μιλά για την εμφάνισή της στο Γυάλινο Θέατρο Upstage

Η Andria Antoniou μιλά για την εμφάνισή της στο Γυάλινο Θέατρο Upstage

Η παράσταση Encuentro ("Συνάντηση") που παρουσιάζει σε συνεργασία με τον μουσικοσυνθέτη Roman Gomez, παίχτηκε σε sold out συναυλίες στο Λονδίνο το 2018.

Η Κύπρια μουσικός και τραγουδίστρια Andria Antoniou, εμφανίζεται την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα μαζί με έναν από τους πολλούς καταξιωμένους συνεργάτες της, τον Αργεντινό μουσικό Roman Gomez.

Η Αndria Antoniou πραγματοποιεί μια διεθνή καριέρα στη jazz και τη latin μουσική. Με έδρα το Λονδίνο, έχει μέχρι σήμερα συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας και ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως τον Omar Puente, νικητή του τίτλου για τον καλύτερο μουσικό της λάτιν-τζαζ στο διαγωνισμού Latin Grammy 2018, τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο, και τον Greg Arrowsmith, μουσικό διευθυντή και μαέστρο στο West End στο Λονδίνο.

Η παράσταση Encuentro («Συνάντηση») που παρουσιάζει σε συνεργασία με τον μουσικοσυνθέτη Roman Gomez, παίχτηκε σε sold out συναυλίες στο Λονδίνο το 2018.

Για αυτή την συναυλία που θα  θα παρουσιαστεί στο Γυάλινο Θέατρο Upstage μας μίλησε η Andria Antoniou.

Γεννηθήκατε στην Κύπρο, μένετε στο Λονδίνο αλλά η αγάπη σας είναι η jazz και η latin μουσική. Μια ξεχωριστή διαδρομή. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και την σχέση σας με τη μουσική.

Η διαδρομή αυτή θα έλεγα ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο κοινωνικό και οικογενειακό πλαίσιο μέσα στο οποίο μεγάλωσα. Γεννήθηκα στην Αγία Νάπα σε ένα τουριστικό χωριό της Κύπρου όπου έχουμε πολλές επιρροές από το ξένο στοιχείο. Μεγάλωσα επίσης σε μια οικογένεια όπου η μητέρα μου είναι Φινλανδοσουηδέζα και ο πατέρας μου Κύπριος. Οπότε η δίγλωσση μου ανατροφή και η επαφή μου με διάφορες κουλτούρες τροφοδότησε το ενδιαφέρον και την περιέργεια που έχω για άλλες χώρες και συνέβαλε στην ενασχόλησή μου με διάφορες γλώσσες μέσω του τραγουδιού. Είχα την τύχη επίσης να μεγαλώσω σε μουσική οικογένεια αφού ο αδερφός μου είναι φλαμένκο κιθαρίστας και η αδερφή μου κλασική τραγουδίστρια. Ως η μικρότερη της οικογένειας άκουγα λοιπόν πολλή μουσική και πολύ διαφορετικά είδη. Οπότε η σχέση μου με τη μουσική ήτανε πάντοτε φυσική, μια εσωτερική ανάγκη, ένας τρόπος να διαμορφώσω τη δική μου ταυτότητα επηρεασμένη από τα διάφορα ερεθίσματα που είχα. Ως ένα ανήσυχο πνεύμα λοιπόν, η μαγεία του αγνώστου πιστεύω πως δε θα πάψει ποτέ να με γοητεύει.

Έχετε συνεργαστεί με ξεχωριστούς και καταξιωμένους μουσικούς στο εξωτερικό αλλά και με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στην Ελλάδα. Τι σας οδηγεί σε κάθε συνεργασία;

Αυτό που λειτουργεί ως κινητήρια δύναμή μου για κάθε συνεργασία είναι η ανάγκη μου να μάθω περισσότερα και να “μεγαλώσω” ως καλλιτέχνης, γεμίζοντας με καινούργιες εμπειρίες και ερεθίσματα. Για παράδειγμα μέσω της συνεργασίας μου με το μουσικοσυνθέτη, Γιώργο Χατζηνάσιο, στο Λονδίνο, είχα την πρόκληση να ερμηνεύσω κομμάτια που γράφτηκαν σε άλλες εποχές και για συγκεκριμένες μεγάλες ερμηνεύτριες όπως η Μαρινέλλα και η Δήμητρα Γαλάνη προσδίδοντας ένα άλλο ύφος και χρώμα που να αντιπροσωπεύει εμένα. Έπρεπε να βρω το δικό μου τρόπο ταυτοποίησης με τα κομμάτια αυτά. Με τη συνεργασία που έχω μαζί με την μπάντα Classico Latino συνεχίζω να μαθαίνω για τα διάφορα είδη Λατινικής μουσικής και μου δίνεται επίσης η ευκαιρία να ταξιδεύω μαζί τους πολύ συχνά στην Κούβα και Κολομβία για ηχογραφήσεις και παραστάσεις. Οπότε κάθε συνεργασία έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό αλλά κοινός παρονομαστής είναι η δίψα για περισσότερη γνώση και εμπειρίες.

Που νιώθετε καλύτερα; Στην Κύπρο, στο Λονδίνο ή στην Λατινική Αμερική; Που χτυπάει δυνατά η καρδιά σας;

Θα έλεγα πως αυτή τη δεδομένη στιγμή νιώθω καλύτερα στο Λονδίνο. Καταρχάς, με τη χρήση της τεχνολογίας μπορώ να έχω επαφή με την οικογένεια μου στην Κύπρο καθημερινά. Ταυτόχρονα, στο Λονδίνο, σε ένα τόπο τόσο πολυπολιτισμικό, μπορώ να πάρω αυθεντικές γεύσεις από Λατινική Αμερική όποτε τις αναζητήσω. Επίσης το Λονδίνο προσφέρεται για διεθνή ταξίδια που χρειάζεται να κάνω για τη δουλειά μου συχνά στην Κύπρο, Ελλάδα, Κολομβία και Κούβα. Η καρδιά μου δε χτυπά για κάποιο τόπο συγκεκριμένα – η καρδιά μου χτυπάει για τα άτομα που αγαπώ και για τις εμπειρίες που με τροφοδοτούν στη ζωή από όπου κι αν έρχονται.

Τι θα παρουσιάσετε στην εμφάνιση σας στο Γυάλινο μουσικό θέατρο;

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ερμηνείες γνωστών latin και jazz τραγουδιών σε εξαιρετικές διασκευές και αποδόσεις αλλά και καινούργια τραγούδια από τον επερχόμενο μας δίσκο, Encuentro (“Συνάντηση”), με τον Ρομάν Γκόμεζ. Θα ακουστούν επίσης πρωτότυπες διασκευές ελαφρού ελληνικού τραγουδιού με γεύσεις και χρώματα από Λατινική Αμερική. Όπως εισηγείται και ο τίτλος της παράστασης και του ανερχόμενου μας δίσκου, πρόκειται για μια συνάντηση δύο μουσικών που σκοπό έχουν να ταξιδέψουν το κοινό μέσω της μουσικής στη Λατινική Αμερική όπου το πάθος του Αργεντίνικου τάνγκο  συναντά το ρομάντζο του Μεξικάνικου μπολέρο και τη ζωντάνια της Βραζιλιάνικης σάμπας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με αυτό το πρότζεκτ και είμαι σίγουρη ότι το ελληνικό κοινό θα αγκαλιάσει το αποτέλεσμα.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024