Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σοκάρει η Ρέιτσελ Βάις: «Εκ μέρους όλων των λεσβιών, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την ερμηνεία σας»

Σοκάρει η Ρέιτσελ Βάις: «Εκ μέρους όλων των λεσβιών, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την ερμηνεία σας»

Την πλησίασε μια θαυμάστριά της και της είπε για την ερμηνεία της

Μάλλον θα σόκαρε τους συντηρητικούς κύκλους η ηθοποιός Ρέιτσελ Βάις με τις δηλώσεις που έκανε λίγες ημέρες πριν από τα βραβεία Οσκαρ. Η «μούσα» του Γιώργου Λάνθιμου που διεκδικεί βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην «Ευνοούμενη» έδωσε συνέντευξη στους New York Times:

«Ήμουν για δείπνο σε κάποιο εστιατόριο του Λονδίνου, όταν πλησίασε διακριτικά μια γυναίκα, με κοίταξε στα μάτια και μου είπε «εκ μέρους όλων των λεσβιών, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την ερμηνεία σας»».   Ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος ρόλος της περσινής κινηματογραφικής χρονιάς για την 48χρονη ηθοποιό που την ήθελε να υποδύεται γκέι γυναικείο χαρακτήρα. Ο πρώτος ήταν στην ταινία Disobedience (Ανυπακοή) στην οποία μαζί με την Ρέιτσελ Μακ Άνταμς εμφανίστηκαν ως ένα ζεύγος γυναικών, το φλογερό ειδύλλιο του οποίου σκανδαλίζει την συντηρητική εβραϊκή κοινότητα στην οποία μεγάλωσαν.

Η Ρέιτσελ Βάις (αριστερά) με την Ρέιτσελ Μακ Άνταμς στο περσινό «Disobedience» ως ένα ζεύγος γυναικών, το φλογερό ειδύλλιο του οποίου σκανδαλίζει την συντηρητική εβραϊκή κοινότητα στην οποία μεγάλωσαν.

«Σε όλες τις προηγούμενες ταινίες μου, η σχέση μου ήταν με άντρες» δήλωσε η Βάις, που είναι υποψήφια για το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου στην τελετή απονομής των Όσκαρ την προσεχή Κυριακή. «Ήταν απίστευτα αναζωογονητικό να βρεθώ συνδεδεμένη με γυναίκες σε δύο διαδοχικές ταινίες».

Ποια είναι

Η Ρέιτσελ Βάις (Rachel Hannah Weisz, 7 Μαρτίου 1970) είναι Αγγλίδα ηθοποιός, βραβευμένη με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα.

Η Βάις ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν και εμφανίστηκε στις ταινίες Inspector Morse, Scarlet and Black και Advocates II. Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Death Machine (1994). Η πρώτη της εμφάνιση στο Χόλυγουντ ήταν στην ταινία Chain Reaction (1996), μαζί με τους Κίανου Ριβς και Μόργκαν Φρήμαν.

Έχει επίσης εργαστεί στο θέατρο. Η αναγνώρισή της στο θεατρικό σανίδι ήρθε με την διασκευή του έργου του Noël Coward, Design for Living (1994), το οποίο της χάρισε το βραβείο London Critics’ Circle στην κατηγορία του πιο υποσχόμενου πρωτοεμφανίζομενου. Οι ερμηνείες της Βάις περιλαμβάνουν επίσης την παραγωγή της Donmar Warehouse στο έργο του Τέννεσι Ουίλιαμς, Suddenly, Last Summer (1999) και το έργο Λεωφορείον ο Πόθος (2009). Ο ρόλος της ως Blanche DuBois στην τελευταία παράσταση της χάρισε το βραβείο Ολίβιε Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Η Βάις εμφανίστηκε στην ταινία Η Μούμια το 1999 και Η Μούμια Επιστρέφει το 2001. Ακολούθησαν οι ταινίες Εχθρός προ των Πυλών (2001), Για ένα Αγόρι (2002), Constantine (2005) και Η Πηγή της Ζωής του Ντάρεν Αρονόφσκι. Για τον Β’ Γυναικείο Ρόλο στο θρίλερ-δράμα Ο Επίμονος Κηπουρός (2005), μαζί με τον Ρέιφ Φάινς, έλαβε ένα Όσκαρ, μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο Guild. Το 2006, η Βάις έλαβε ένα βραβείο BAFTA Καλύτερης Ηθοποιού της Χρονιάς. Πρωτγωνίστησε στην ταινία Oz the Great and Powerful (2013) και εμφανίστηκε σε δυο ταινίες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2015, Νιότη και Ο Αστακός.

Η Βάις ενσάρκωσε την Ντέμπορα Λίπσταντ στην ταινία Άρνηση (2016), βασισμένη στο βιβλίο της Λίπσταντ και σε σκηνοθεσία του Μικ Τζάκσον. Το 2017, πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική διασκευή του My Cousin Rachel, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Daphne du Maurier.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024