Αν θα μπορούσες να ρίξεις μια κλεφτή ματιά μέσα από την κλειδαρότρυπα του αγαπημένου σου σούπερ ήρωα, θα το έκανες; Μήπως τελικά μας συνδέουν πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να πιστεύουμε, με τους προσωπικούς μας ήρωες; Και τελικά μήπως όλοι λίγο-πολύ, ήρωες και μη. έχουμε τα θεματάκια μας με την οικογένεια μας;

Η  νέα σειρά του Netflix, «The Umbrella Academy», βασισμένη στο κόμικ που δημιούργησε ο Gerard Way -front man του συγκροτήματος My Chemical Romance- μαζί με τον Βραζιλιάνο καλλιτέχνη Gabriel Bá, αναμειγνύει στις σωστές αναλογίες και με διασκεδαστικό τρόπο, δράση και δράμα, παρουσιάζοντας την ιστορία μιας διαφορετικής οικογένειας υπερ-ηρώων.

To story

Επτά παιδιά, γεννημένα την ίδια στιγμή, την ίδια ημέρα, υιοθετούνται από έναν εκκεντρικό επιχειρηματία και εκπαιδεύονται ως υπερ-ήρωες.  Πρόκειται για ιστορία, στην οποία «χτίζεται» αβίαστα και με γρήγορο ρυθμό, το προφίλ του κάθε ήρωα, με φόντο χορταστικές σκηνές superhero δράσης και ακόμα πιο απολαυστική pop μουσική υπόκρουση.

Το «The Umbrella Academy», ξεκινά από την κηδεία του εν λόγω εκκεντρικού επιχειρηματία, με τα αδέλφια να συναντώνται ξανά μετά από πολλά χρόνια…

Χωρίς να αποκαλύπτονται σαφώς οι λόγοι που προκάλεσαν την μεταξύ τους απομάκρυνση, είναι σαφές ότι οι ανταγωνιστικές μεταξύ τους σχέσεις, κρύβουν μια τρυφερή αγάπη. Αυτό γίνεται πολύ πιο προφανές καθώς συνεχίζεται η σειρά, ειδικά όταν ο αριθμός Πέντε, ο οποίος λείπει, επιστρέφει ως ο 12χρονος εαυτός του στο πρώτο επεισόδιο.

Σημαντική σημείωση:  Καθένας από τους ήρωές μας, εκτός από τα κανονικά τους ονόματα, τους γνωρίζουμε και με αριθμούς αντί για ονόματα. Όλους, εκτός από τον Αριθμό Πέντε.

Στο «The Umbrella Academy», θα παρακολουθήσεις τους χαρακτήρες να μεταφέρονται στο χρόνο, να τηλεμεταφέρονται στο χώρο, να επικοινωνούν με νεκρούς και να μπλέκονται σε εντυπωσιακές μάχες.

Και επειδή κάθε ιστορία κόμικ που σέβεται τον εαυτό της, έχει και έναν «κακό» , τα πράγματα κι εδώ δεν είναι διαφορετικά. Στην σκοτεινή πλευρά λοιπόν του «The Umbrella Academy» οι κακοί κυνηγούν τον Αριθμό Πέντε, για λόγους που θα αποκαλύπτονται  καθώς προχωράει η σειρά…

Η ιστορία χτίζεται αργά, με άφθονες αναδρομές, που εξυπηρετούν άρτια την πλοκή. Ένα ακόμα στοιχείο που δίνει έξτρα πόντους στο «The Umbrella Academy» είναι η έξυπνη χρήση της μουσικής. Δημοφιλή κομμάτια της ποπ κουλτούρας  – διασκευασμένα ή όχι- που σίγουρα θα σιγομουρμουρίσεις, παρακολουθώντας τη σειρά.

Συμπερασματικά:

Θα λατρέψεις τη γρήγορη δράση, τη χρήση της μουσικής και, πάνω απ ‘όλα, τους πρωταγωνιστές υπερήρωες, που δεν χάνουν ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις υπερδυνάμεις τους, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και badass superhero action.

Και για τους πιο δύσκολους θεατές:  Ό τι προβλήματα κι αν συναντήσεις στον παράξενο κόσμο του «Umbrella Academy» , το κεντρικό μήνυμά του  θα είναι αυτό που θα σας κερδίσει. Η οικογένειά ή τα άτομα που επιλέγουμε για οικογένεια, είναι καθοριστικά για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της ζωής μας.

Η βαλίτσα που ο καθένας κουβαλάει από το σπίτι του, η απόφαση να συγχωρέσουμε, οι δεύτερες ευκαιρίες, η ανθρώπινες σχέσεις στο σύνολό τους μας κάνουν όλους  υπερ-ήρωες , σε μια αποστολή  πιο δύσκολη από οποιαδήποτε άλλη…