Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απρόβλεπτο εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται στην Ισπανία

Απρόβλεπτο εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται στην Ισπανία

Οι τέσσερις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν μετά τις ανακοινώσεις περί εκλογών που έκανε την περασμένη Παρασκευή ο Σάντσεθ, συμφωνούν σε ένα πράγμα: το Vox θα εκλέξει βουλευτές στο Κοινοβούλιο της χώρας

Τέσσερις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αφού ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών για την 28η Απριλίου, προβλέπουν σε μεγάλο βαθμό διαφορετικά αποτελέσματα, αποτυπώνοντας τον τρόπο που η ανάδυση νέων κομμάτων, κι ειδικά του ακροδεξιού Vox, έχει προκαλέσει αναστάτωση στις πολιτικές προβλέψεις.

Τον Δεκέμβριο, οι δημοσκόποι απέτυχαν να προβλέψουν την εκλογική επιτυχία του αντιμεταναστευτικού Vox, που κέρδισε 12 έδρες στις περιφερειακές εκλογές στην Ανδαλουσία, στην πρώτη εκλογική νίκη για ένα ακροδεξιό κόμμα στην Ισπανία εδώ και περίπου 40 χρόνια.

Οι τέσσερις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν μετά τις ανακοινώσεις περί εκλογών που έκανε την περασμένη Παρασκευή ο Σάντσεθ, συμφωνούν σε ένα πράγμα: το Vox θα εκλέξει βουλευτές στο Κοινοβούλιο της χώρας. Όμως, οι προβλέπεις τους κυμαίνονται από 16-46 έδρες.

Παρομοίως, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ ηγούνται της εκλογικής αναμέτρησης διασφαλίζοντας περισσότερες έδρες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2016, ωστόσο απέχουν πολύ από το να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των συνολικά 350 εδρών.

Εντούτοις, οι μετρήσεις των Gesop, Metroscopia και NCReport διαφωνούν στο ποιος θα έχει την ευκαιρία να συνάψει μια συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης: το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα με τους κεντροδεξιούς Ciudadanos και το Vox ή οι Σοσιαλιστές με τους Ciudadanos.

Περιπλέκοντας την κατάσταση, κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας Σοσιαλιστών με τους Ciudadanos, όμως το κεντροδεξιό κόμμα επισήμως αναφέρει ότι δεν επιθυμεί μία συμφωνία σε εθνικό επίπεδο, χωρίς να αποκλείει τέτοιου είδους συμφωνίες για τις δημοτικές εκλογές.

«Καταγράφεται ένα πλαίσιο υψηλής μεταβλητότητας» δήλωσε ο Λουίς Οριόλς, ένας καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Carlos III, υπογραμμίζοντας ότι καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο για τους δημοσκόπους να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024