Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς τα έβαλε με τις... αγελάδες;

Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς τα έβαλε με τις… αγελάδες;

Έναν... απροσδόκητο εχθρό έκανε μέσα στο 2019 ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς!

Έναν… απροσδόκητο εχθρό έκανε μέσα στο 2019 ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς!

Συγκεκριμένα, εκείνος και η σύζυγός του Μελίντα δημοσίευσαν, όπως κάθε χρόνο, ένα γράμμα στο προσωπικό του blog, με το οποίο υπογραμμίζουν τα ζητήματα που μπορούν να προκαλέσουν χαρά, ανησυχία ή ακόμα και έκπληξη.

Τα θέματα που πραγματεύεται η επιστολή προέρχονται από εμπειρίες του ζευγαριού που γυρίζει την υφήλιο για να καταπολεμήσει φτώχεια, αρρώστιες και άλλα προβλήματα.

Στην επιστολή σημειώνει πως υπάρχει ελπιδοφόρα πρόοδος για ηλεκτρικό ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παράλληλα όμως σημειώνει πως υπάρχουν δυο τομείς που προκαλούν το 21% και 24% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αλλά παραγνωρίζεται η αρνητική συμβολή τους. Αυτά είναι η κατασκευή των οικοδομικών υλικών και η γεωργία.

Όσον αφορά τη γεωργία, αποτελεί έναν από τους «ενόχους» για την παραγωγή των αερίων θερμοκηπίου. Παρά την χαριτωμένη βουκολική εικόνα των αγελάδων να περιφέρονται στους καταπράσινους λόφους, ο Μπιλ Γκέιτς υπογραμμίζει πως τα βοοειδή αποβάλλουν ποσότητες μεθανίου με κάθε φυσική τους δραστηριότητα.

Εννοείται πως ο δισεκατομμυριούχος δεν προτείνει την απαγόρευση της κτηνοτροφίας βοοειδών… Απλώς θέλει ο κόσμος να επικεντρωθεί περισσότερο να βρει λύσεις σε όλα τα ζητήματα που πληγώνουν το κλίμα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι τέλεια, αλλά θα πρέπει να ακούμε για τα φορτηγά, το τσιμέντο και τα αέρια των αγελάδων επίσης».

Μιλώντας για την κατασκευή οικοδομικών υλικών όπως το ατσάλι και το τσιμέντο χρειάζονται πολλά ορυκτά καύσιμα και διαδικασίες που παράγουν τρομακτικές ποσότητες άνθρακα, όπως σημειώνει ο επιχειρηματίας-φιλάνθρωπος που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Με τον κόσμο να βρίσκεται σε πορεία να διπλασιάσει τον αριθμό των κτιρίων μέχρι το 2060, ο Γκέιτς σημειώνει πως κάτι τέτοιο θα είναι σαν «να χτίζεται κάθε μήνα για 40 χρόνια μια ολόκληρη Νέα Υόρκη» και συμπληρώνει πως «πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να τα κάνουμε όλα χωρίς να κάνουμε χειρότερη την κλιματική αλλαγή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπιλ Γκέιτς μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής μέσω προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα «Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς» και του επενδυτικού fund Breakthrough Energy Ventures αξίας 1 δισ. δολαρίων, που ηγείται ο ίδιος ο ιδρυτής της Microsoft.

Σε αυτόν τον αγώνα και έχει συμπαίκτες δισεκατομμυριούχους όπως ο Τζεφ Μπέζος, ο Μάρκ Μπένιοφ, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο Ριντ Χόφμαν, ο Τζακ Μα, ο Τζορτζ Σόρος, ο Τομ Στέγιερ, η Μεγκ Γουιτμαν αλλά και ο Μαρκ Ζουκένμπεργκ.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024