Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απονομές Όσκαρ και στις... διαφημίσεις!

Απονομές Όσκαρ και στις… διαφημίσεις!

Πρόκειται για σημαντικά βραβεία, όπως αυτό της καλύτερης φωτογραφίας, αλλά και του καλύτερου μοντάζ, της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους και του καλύτερου μακιγιάζ

Ο Τζορτζ Κλούνι, ο Μπραντ Πιτ και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο μετείχαν στη μεγάλη διαμαρτυρία στο Χόλιγουντ κατά των σχεδίων των διοργανωτών της βραδιάς των ‘Οσκαρ να παρουσιάσουν τα βραβεία για την καλύτερη φωτογραφία, το καλύτερο μοντάζ και ορισμένα άλλα όταν θα προβάλλονται διαφημίσεις στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων της μετάδοσης της τελετής απονομής την προσεχή εβδομάδα.

Η Σάντρα Μπούλοκ, η ‘Εμα Στόουν και ο Τζον Χαμ πρόσθεσαν τα ονόματά τους σε ανοικτή επιστολή που υπογράφουν οι σκηνοθέτες Μάρτιν Σκορτσέζε, Σπάικ Λι και Αλφόνσο Κουαρόν ζητώντας την ακύρωση της απόφασης αυτής.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι τα ‘Οσκαρ καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερου μοντάζ, καλύτερης ταινίας μικρού μήκους και καλύτερου μακιγιάζ θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της 24ης Φεβρουαρίου. Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι οι μαγνητοσκοπημένες ομιλίες των νικητών κατά την αποδοχή των βραβείων θα περιληφθούν αργότερα στη ζωντανή μετάδοση της βραδιάς.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια για μικρότερης διάρκειας τηλεοπτική μετάδοση των ‘Οσκαρ και για αύξηση της τηλεθέασης. Συνολικά 24 ‘Οσκαρ θα δοθούν στην τελετή απονομής στο Χόλιγουντ. Οι οργανωτές έχουν δεσμευτεί να περιορίσουν φέτος τη διάρκειά της κατά 40 λεπτά, στις τρεις ώρες.

Ωστόσο, η ανοικτή επιστολή που υπογράφεται από 50 και πλέον σκηνοθέτες, ηθοποιούς και κινηματογραφιστές, κατηγορεί την Ακαδημία ότι «υποβιβάζει αυτούς τους σημαντικούς κλάδους σε ήσσονος σημασίας και προσβάλλει τους επαγγελματίες» που εργάζονται στους τέσσερις τομείς.

Η Ακαδημία υπεραμύνθηκε των αλλαγών την Τετάρτη κατηγορώντας τις «ανακριβείς μεταδόσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» που -όπως ανέφερε- «δικαιολογημένα αναστάτωσε πολλά μέλη της Ακαδημίας».

Ορισμένα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι νικητές των τεσσάρων ‘Οσκαρ δεν θα περιληφθούν καθόλου στην τηλεοπτική μετάδοση των ‘Οσκαρ.

Σε επιστολή προς τα 8.000 μέλη της, η Ακαδημία τόνισε ότι εκπρόσωποι των τεσσάρων αυτών κλάδων είχαν δεχτεί εθελοντικά να μετάσχουν στο νέο σχέδιο.

«Ουδεμία κατηγορία βραβείου στην 91η τελετή απονομής θα παρουσιαστεί με τρόπο που να περιγράφει τα επιτεύγματα των υποψηφίων και των νικητών ως λιγότερο σημαντικά από οποιαδήποτε άλλη», επισημαίνεται στην επιστολή της Ακαδημίας.

Οι αλλαγές επικρίθηκαν στο Twitter μέσα από τα likes που συγκέντρωσε η ανάρτηση του Κουαρόν, ο οποίος είναι υποψήφιος για τα ‘Οσκαρ καλύτερης φωτογραφίας και διεύθυνσης καλύτερης φωτογραφίας για το «Roma». «Στην ιστορία του κινηματογράφου, υπήρξαν αριστουργήματα χωρίς ήχο, χωρίς χρώμα, χωρίς μια ιστορία, χωρίς ηθοποιούς, χωρίς μουσική. Ουδεμία ταινία υπήρξε ποτέ χωρίς φωτογραφία και χωρίς μοντάζ», είχε γράψει στο Twitter ο μεξικανός σκηνοθέτης.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024