Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Φρόσω Στυλιανού θα τραγουδήσει τον έρωτα και όχι μόνο, στη σκηνή του Faust

Η Φρόσω Στυλιανού θα τραγουδήσει τον έρωτα και όχι μόνο, στη σκηνή του Faust

Κερδίζοντας το κοινό του Faust στο προηγούμενο live με ηλεκτρισμένες ερμηνείες και καθηλωτικές ρωγμές η Φρόσω Στυλιανού έρχεται κατακόκκινη ξανά στον ίδιο χώρο την μέρα των ερωτευμένων, όπως πάντα με τους Αντρέα Αποστόλου στο πιάνο, Γιώτη Κιουρτσόγλου στο ηλεκτρικό μπάσο και Στέφανο Δημητρίου στα τύμπανα.

Κερδίζοντας το κοινό του Faust στο προηγούμενο live με ηλεκτρισμένες ερμηνείες και καθηλωτικές ρωγμές η Φρόσω Στυλιανού έρχεται κατακόκκινη ξανά στον ίδιο χώρο την μέρα των ερωτευμένων, όπως πάντα με τους Αντρέα Αποστόλου στο πιάνο, Γιώτη Κιουρτσόγλου στο ηλεκτρικό μπάσο και Στέφανο Δημητρίου στα τύμπανα. Guest, για να χρωματίσει με το δοξάρι του, ο Βασίλης Ραψανιώτης στο βιολί. Οι χαρισματικοί μουσικοί, που ανάγουν το κάθε live σε μοναδική εμπειρία για το κοινό, ενώνουν το ταλέντο τους με την επιθυμία της ερμηνεύτριας να μας χαρίσει με τη φωνή της αυτά που δεν λέγονται, παρά μόνο τραγουδιούνται.

Γνωστή από τις συνεργασίες της με καλλιτέχνες όπως οι Διονύσης Σαββόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, η Φρόσω Στυλιανού εμφανίζεται παρουσιάζοντας ένα ευρύ πρόγραμμα με τραγούδια που αγαπάει, άλλοτε γιατί την ενέπνευσαν ως τραγουδοποιό, όπως τραγούδια των Μ. Χατζιδάκι, Δ. Σαββόπουλου και άλλοτε τραγούδια που επιθυμεί να προσεγγίσει ερμηνευτικά με το δικό της στυλ, όπως αυτά που τραγούδησαν οι αγαπημένες της φωνές, η Φλέρυ Νταντωνάκη, η Μαρία Δημητριάδη, η Lara Fabian κ.α. Φυσικά, δεν λείπουν απο το playlist τραγούδια απο τον πρώτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο “Άλλες μέρες”, σε στίχους, μουσική και ενορχηστρώσεις της ίδιας της ερμηνεύτριας, όπως και το πρόσφατο της single “Δάκρυα του Χειμώνα”.

Εμφανίζεστε στο Faust την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου. Θα ακούσουμε ερωτικά τραγούδια ή όχι μόνο;

Δεν θα ακούσουμε μόνο ερωτικά τραγούδια. Μου αρέσει να φτιάχνω μουσικές παραστάσεις που να καθρεφτίζουν την ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις, ακόμα κι αν η αφορμή για ένα live είναι πιο συγκεκριμένη. Εξάλλου ο  έρωτας δεν έχει μόνο αυτή την στενή έννοια του «Αγίου Βαλεντίνου», όπου σαφώς και θα παίξουμε πολλά αμιγώς ερωτικά, φλογερά τραγούδια. Έρωτας είναι και πολλά άλλα πράγματα. Έρωτας είναι η ίδια η φύση και τα θαύματα της, έρωτας είναι η αγάπη και η νοσταλγία για τις πατρίδες μας, ερωτική είναι και η σχέση που έχουμε με τον ίδιο τον εαυτό μας. Ο έρωτας είναι διάθεση, είναι τρόπος για να δεις τα πράγματα γύρω σου. Για να θαυμάσεις, να νοιαστείς, να παθιαστείς, να πάρεις και να δώσεις φως.

Ποιο τραγούδι από το σετ σας θα αφιερώνατε σε ένα ερωτευμένο ζευγάρι που θα έρθει να σας δει;

Θα αφιέρωνα ένα τραγούδι από τον δίσκο μου που λέγεται «Όταν ο έρωτας πεθαίνει», ακριβώς γιατί δεν πεθαίνει! Πάντα έψαχνα να βρω απάντηση, ή αν θες λύση σε αυτό το ζήτημα! Δεν μπορούσα ποτέ δεχτώ πως αυτή η αστρική δύναμη μπορεί τόσο εύκολα και φτηνά να εξαϋλώνεται. Τελικά νομίζω πως ο έρωτας είναι η προσωπική μας ανάγκη να βιώσουμε όλα αυτά τα έντονα, ακραία συναισθήματα, η οποία βρίσκει κατά καιρούς πεδίο για να προσωποποιηθεί. Δεν πεθαίνει, απλά μεταφέρεται από σώμα σε σώμα, όπως λέω και στο τραγούδι! Θα μου πεις, αυτό το τραγούδι θα αφιέρωνες σε ένα ερωτευμένο ζευγάρι? Ναι, γιατί αυτή τη λογική, αν το επιθυμούμε, κάθε φορά που ο έρωτας φυσιολογικά φθίνει, είναι στο χέρι μας να τον ενσαρκώνουμε στον ίδιο άνθρωπο, ξανά και ξανά!

Θα παρουσιάσετε και ένα νέο τραγούδι, το «Σβήσε το φως» που γράψατε μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο έχετε συνεργαστεί εκτενώς. Πείτε μας για το πώς προέκυψε.

Το τραγούδι αυτό το «δοκιμάσαμε» την προηγούμενη φορά στον κόσμο του Faust, και άρεσε πολύ, γι΄ αυτό και πλέον το έχω εντάξει στο playlist των παραστάσεων μου. Προέκυψε πάνω σε κουβέντα, με αφορμή ένα τραγούδι μου που ακούγαμε εκείνη την στιγμή. Ο Βασίλης πάντα μου λέει να γράφω τραγούδια που να αναδεικνύουν την φωνή μου, αλλά εγώ όταν μπαίνω σ΄αυτή την διαδικασία, ξεχνώ την ιδιότητα μου ως τραγουδίστρια και δίνω πάντα βάση στην σύνθεση, στην ενορχήστρωση, στον στίχο κλπ. Μπαίνει μπροστά η ανάγκη μου να λειτουργήσω ως μουσικός. Πάνω σε μια τέτοια συζήτηση λοιπόν ο Βασίλης μου ζήτησε στίχους για να γράψει αυτός ένα τραγούδι για την φωνή μου. «Εγώ θα σου γράψω», μου είπε. Εδώ θέλω να σας πω πως ο Βασίλης γράφει υπέροχες μπαλάντες και λίγοι άνθρωποι ξέρουν πως πολλές από αυτές που αγαπήθηκαν και πολυτραγουδήθηκαν είναι γραμμένες από τον ίδιο.

Κάπως έτσι λοιπόν προέκυψε το «Σβήσε το φως», μια ερωτική μπαλάντα που έχω αγαπήσει πολύ και θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

Θα τραγουδήσετε από το “Άνοιξε γιατί δεν αντέχω” και το “Μητέρα κι αδελφή” ως το “Κάτω στης Μαργαρίτας τ’ αλωνάκι, το ”Bad romance” της Lady Gaga και το “Malade” της Lara Fabian, ενώ δεν θα λείψουν και κάποια παραδοσιακά Κυπριακά τραγούδια. Τι σας οδηγεί στα τραγούδια που ερμηνεύετε στις παραστάσεις σας;

Πάντα με οδηγεί η ανάγκη μου να μιλήσω για πράγματα που αφορούν εμένα και τους γύρω μου. Ψάχνω αφορμές για διάλογο με το κοινό. Το τραγούδι πρέπει να έχει λυτρωτικό χαρακτήρα και αυτό είναι το κριτήριο μου όταν φτιάχνω ένα πρόγραμμα. Διαλέγω τραγούδια που είτε προτείνουν λύσεις, είτε συγκινούν, είτε απελευθερώνουν. Φροντίζω πάντα ο πόνος να είναι σπαραχτικός και η χαρά αστραφτερή και ολόφωτη. Αποφεύγω ότι είναι χλιαρό και φαιδρό γιατί θεωρώ πως το κοινό είναι πολύ καλύτερο από κάτι τέτοιο. Στον κόσμο που βγαίνει από το σπίτι του στις μέρες μας για να ακούσει μουσική αξίζει μόνο η αλήθεια, με όλο το φορτίο της. Πρέπει να του τα δώσεις όλα, να του ανοίξεις και τους πιο δύσκολους δέκτες του, να φύγει νιώθοντας αυτό το μούδιασμα της εμπειρίας.  Κι αυτό γίνεται μόνο με καλά τραγούδια και με τίμιους ενσαρκωτές. Εννοώ τους μουσικούς και τον τραγουδιστή που θα τα επικοινωνήσει. Αν δεν τραγουδήσεις κι αν δεν παίξεις μουσική με το χέρι στην καρδιά, καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024