Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα βοηθήσετε τον υπέρβαρο έφηβο

Πώς θα βοηθήσετε τον υπέρβαρο έφηβο

Τα γεύματά του πρέπει να περιέχουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, καλά λίπη

Η παχυσαρκία ή το να είσαι υπέρβαρος δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης. Το παραπάνω βάρος έχει συνέπειες στην υγεία και μπορεί να κάνει τη ζωή κάποιου λιγότερο άνετη. Αν ο έφηβος αντιμετωπίζει πράγματι πρόβλημα βάρους, μπορείτε να τον βοηθήσετε να αποκτήσει διαφορετικό τρόπο ζωής συνολικά.

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε το στόχο. Να ξέρετε πόσα κιλά περίπου πρέπει να χάσει. Βοηθά πολύ να το σημειώσετε ώστε να ανατρέξετε εάν χρειαστεί. Το θέμα δεν είναι να χάσει πάρα πολύ λίγο ή πάρα πολύ βάρος. Ακόμα και η απώλεια πολλών κιλών, μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα υγείας. Ο γιατρός θα σας πει ποιο εύρος κιλών θεωρείται φυσιολογικό.

Αλλάξτε τις διατροφικές συνήθειες. Τρώει πρωινό ή σνακ όταν χρειάζεται; Τα περιττά κιλά οφείλονται ενίοτε στην έλλειψη πρωινού ή βασικών γευμάτων, στην ταχύτητα, στα πολλά γλυκά και επειδή τρώει όταν πεινάει. Βρείτε λίγο χρόνο για να του μιλήσετε για τον τρόπο που τρώει και πώς επηρεάζει αυτό την υγεία του.

Πάνω απ’όλα η ποιότητα. Αν και ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνουμε, η ποιότητα είναι εξίσου σημαντική. Τα γεύματά του πρέπει να περιέχουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, καλά λίπη. Πρέπει να τρώει γαλακτοκομικά, λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Τέλος, πάντα να επιλέγετε τροφές που περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Το ζητούμενο λοιπόν είναι το ποιοτικό φαγητό, αλλά με μέτρο.

Άσκηση. Έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ της παχυσαρκίας και της καθιστικής ζωής. Έτσι όπως το σώμα χρειάζεται θερμίδες για διατήρηση, χρειάζεται επίσης να καίει το έξτρα λίπος και να απελευθερώνει τις τοξίνες μέσω της άσκησης. Μπορεί να ξεκινήσει κάποιο ομαδικό άθλημα, να απολαμβάνει το περπάτημα ή τρέξιμο στη φύση αλλά και να κάνει ποδήλατο.

Επαρκής ύπνος. Η έλλειψή του μπορεί να τον κάνει να νιώθει κουρασμένος και νυσταγμένος. Αυτό αλλάζει τη χημεία του σώματος που ελέγχει την όρεξη. Και όταν πεινά πολύ, τείνει να φάει λαίμαργα γλυκά ή junk food.

Τσίχλα τέλος. Αν και αυτή η δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην καύση περισσότερων θερμίδων, οδηγεί στο να καταπίνουμε πολύ αέρα και να νιώθουμε φούσκωμα.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024