Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι γυναίκες υποκρίνονται ακόμα στο σεξ;

Γιατί οι γυναίκες υποκρίνονται ακόμα στο σεξ;

Ακόμα να εξαλειφθεί αυτό το trend;

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, αυτό που προκύπτει είναι ότι 1 στις 4 γυναίκες έχει υποκριθεί οργασμό. Η βασική αιτιολογία είναι ότι δεν θέλουν να πληγώσουν τα αισθήματα του παρτενέρ τους αλλά και ότι θέλουν να φτάσει η ερωτική πράξη στο τέλος της. Τύπου ‘όσο και να προσπαθείς, δεν πρόκειται να φτάσω στο Έβερεστ, οπότε ας το λήξουμε τώρα’.

Αυτό αποδεικνύεται και μέσα από τις καθημερινές γυναικείες κουβέντες, όπου οι γυναίκες ξεδιπλώνονται και μιλούν, είτε με ευφράδεια είτε λακωνικά, για το πώς είναι η σεξουαλική τους συμπεριφορά. Είναι δηλαδή αρκετά συχνό φαινόμενο να ακούς ότι αρκετές συνεχίζουν να υποκρίνονται τον οργασμό ή να μην τον έχουν καν (χωρίς απαραίτητα να υποκρίνονται). Ενώ όλοι οι ειδικοί μας αποθαρρύνουν από το να το κάνουμε εφόσον κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος, υπάρχει και μία νέα άποψη που λέει ότι το ψεύτικα μουγκρητά μπορούν να μας προκαλέσουν ενθουσιασμό και να μας φέρουν πιο κοντά στον αληθινό οργασμό. Το πρόβλημα είναι ότι θα έχουμε έναν μπερδεμένο παρτενέρ, που δεν θα ξέρει τι συμβαίνει, αλλά δεν βαριέσαι.

Το βασικότερο πρόβλημα ξεκινάει από το γιατί να βάλεις τον εαυτό σου σε αυτήν τη διαδικασία; Τι σημαίνει δεν θέλεις να στενοχωρήσεις ή να πληγώσεις τα αισθήματα του παρτενέρ σου; Είναι δηλαδή οκ να βάζεις το ‘αδύναμο’ ανδρικό εγώ πάνω από εσένα και τις ανάγκες σου; Φυσικά και δεν θέλεις να στενοχωρήσεις έναν άνθρωπο ή να τον κάνεις να νιώσει ανεπαρκής, αλλά πώς ακριβώς τον βοηθάς με το να λες ψέματα ή να υποκρίνεσαι ότι σου αρέσει το σεξ μαζί του, ενώ δεν είναι αλήθεια;

Ας δούμε τα πράγματα σφαιρικά. Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι πολλοί άνδρες δεν είναι καλοί στο σεξ, δεν αφιερώνουν χρόνο για τη γυναικεία ικανοποίηση και λειτουργούν εγωιστικά στο κρεβάτι. Αυτό είναι αλήθεια αλλά δεν αφορά όλες τις περιπτώσεις όταν ο οργασμός απουσιάζει. Ένα ποσοστό ανήκει στις γυναίκες που δεν έχουν απόλυτη επαφή με τη σεξουαλικότητα, το σώμα τους, τις ανάγκες του και τις ερωτογενείς ζώνες. Εάν δεν γνωρίζει η ίδια τι την φέρνει σε οργασμό, δεν είναι δυνατόν να το ξέρει ο παρτενέρ για λογαριασμό της. Υπάρχουν όμως και εκείνες που ξέρουν τι θέλουν, αλλά ντρέπονται να το ζητήσουν. Και αυτό είναι σεβαστό, αλλά είναι μία ακόμα αιτία που μας αποτρέπει από το να ευχαριστηθούμε απόλυτα το σεξ. Από τη στιγμή που απογυμνώνεσαι (κυριολεκτικά και μεταφορικά), γιατί να νιώσεις άβολα για το τι είναι αυτό που σου αρέσει; Αν είναι να ντρέπεσαι, μπορείς να περάσεις τον ίδιο χρόνο κάνοντας πράγματα που σου προσφέρουν μεγαλύτερη οικειότητα.

Το σεξ δεν είναι μόνο σωματική απόλαυση. Αν ήταν, θα περνούσαν όλοι υπέροχα και δεν θα υποκρινόταν ποτέ κανείς. Είναι παιχνίδι εξουσίας και δεν το κάνουμε όλοι για τους ίδιους λόγους. Κάποιοι το κάνουν λόγω ορμών. Κάποιοι το κάνουν για να νιώσουν σωματική επαφή με ένα άλλο ανθρώπινο ον. Κάποιοι γιατί ερωτεύονται και κάποιοι γιατί θέλουν να αποδείξουν στον εαυτό τους κάτι. Κανένα αίτιο δεν είναι κατακριτέο. Είναι όμως απαραίτητο να ξέρεις γιατί το κάνεις εσύ και να είσαι τίμιος με τον εαυτό σου. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι να σταματήσεις να υποκρίνεσαι (διότι βγαίνεις ζημιωμένη) και να αρχίσεις να ερευνάς τι σου αρέσει, πώς σου αρέσει, πότε αλλά και με ποιον.

  • Μην πιέζεις τις καταστάσεις. Εάν δεν σου βγαίνει να κάνεις σεξ με έναν άνθρωπο, άστο να πάει. Εάν θέλεις να τελειώσει (εσύ πάλι όχι) ενώ βρίσκεστε εν μέσω ερωτικής πράξης, διάκοψέ το. Είναι πιο τίμιο από το να υποκριθείς.
  • Εξερεύνησε τον εαυτό σου. Ελπίζω ότι ο γυναικείος αυνανισμός δεν είναι πια θέμα ταμπού, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πάρε το χρόνο σου να δεις τι σου αρέσει ώστε να μην απορείς για το πώς είναι η αίσθηση του οργασμού.
  • Δείξτου τι θέλεις. Δεν χρειάζεται να δίνεις οδηγίες σαν να έχει μπει στο Google maps. Καθοδήγησέ τον με το χέρι σου, με την αλλαγή στάσης ή με ψιθύρισμα στο αυτί. Δεν δίνουμε για Lower εδώ.
  • Μην διαιωνίζεις τα στερεότυπα. Οι παλιές έλεγαν ότι ο άντρας πρέπει να σε ξέρει από τη μέση και κάτω. Πήγαινε τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω και μοιράσου τις ανησυχίες και τις επιθυμίες σου.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024