Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το προσκύνημα στο ανάκτορο του χαλίφη

Το προσκύνημα στο ανάκτορο του χαλίφη

Οσοδήποτε και αν επιστρατεύτηκαν τα κυβερνητικά (ΕΡΤ-ΑΕ) και ορισμένα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα για να εξωραΐσουν το ταξίδι-ντροπή του Αλ. Τσίπρα και της κουστωδίας του στην Κωνσταντινούπολη, ως προσκεκλημένοι του χαλίφη Ερντογάν, τελικά όλη αυτή η ανόητη και αναποτελεσματική επικοινωνιακή αναστάτωση το μόνο που πέτυχε είναι το ξεσκέπασμα της γύμνιας της εξωτερικής πολιτικής του ελληνα πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών.

Οσοδήποτε και αν επιστρατεύτηκαν τα κυβερνητικά (ΕΡΤ-ΑΕ) και ορισμένα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα για να εξωραΐσουν το ταξίδι-ντροπή του Αλ. Τσίπρα και της κουστωδίας του, στην Κωνσταντινούπολη, ως προσκεκλημένοι του χαλίφη Ερντογάν, τελικά όλη αυτή η ανόητη και αναποτελεσματική επικοινωνιακή αναστάτωση, το μόνο που πέτυχε είναι το ξεσκέπασμα της γύμνιας της εξωτερικής πολιτικής του έλληνα πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών.

Κατ’ αρχήν, αυτό το ταξίδι πραγματοποιήθηκε, χωρίς την παραμικρή προετοιμασία. Χωρίς να προηγηθούν διαβουλεύσεις των διπλωματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, για συγκεκριμένα ζητήματα προς συζήτησιν και τυχόν συναποφάσεις.

Η ελληνική κυβερνητική κομπανία έφθασε και περπάτησε γυμνή στα τουρκικά αγκάθια της Κωνσταντινούπολης, διότι προηγήθηκαν, αιφνιδιαστικά:

1. Η επικήρυξη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, με 700.000 ευρώ για τον καθένα (πραξικοπηματιών, σύμφωνα με τον Ερντογάν), που απειλούνται με βασανιστήρια στην Τουρκία και οι οποίοι με τεκμηριωμένες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης έτυχαν πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα. Την απάντηση σ’ αυτή την κίνηση του Ερντογάν, πολύ πριν από την ελληνική αντιπολίτευση, την έδωσε ήδη τόσο ο πρώην υπουργός εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, όσο και η παρισινή Liberation.

Και οι δύο τους χαρακτήρισαν αυτή την κίνηση ως ενέργεια του αμερικανικού far west, με τα λύτρα εναντίον φονιάδων και ληστών. Και το χειρότερο, αυτή η επικήρυξη να γίνεται όχι εντός της τουρκικής, αλλά της ελληνικής επικράτειας!

Αυτό σημαίνει, ότι ο χαλίφης της Τουρκίας καλεί ή μάλλον στρατολογεί έλληνες χαφιέδες και καταδότες, ν’ αποκαλύψουν τα κρησφύγετα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. Άραγε γιατί; Προφανώς, για να εισέλθει η τουρκική ΜΙΤ, ως… υψηλή προσκεκλημένη του ελληνικού ΥΠΕΞ και να συλλάβει τους Τούρκους απειλούμενους στρατιωτικούς!

2. Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας μίλησε, πριν από την άφιξη του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Κωνσταντινούπολη, για «τουρκικά» νησιά στον ελληνικό ενάλιο χώρο.

3. Σμήνη τουρκικών πολεμικών σκαφών υποδέχτηκαν την ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία με τις συνηθισμένες, εκατοντάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

4. Το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης συμψηφίστηκε, από τον χαλίφη Ερντογάν, με την προτεινόμενη καθιέρωση διορισμένων από την Τουρκία μουφτήδων στη Θράκη, για τις λατρευτικές (αλυτρωτικές) ανάγκες της εκεί μουσουλμανικής μειονότητας που ανερυθρίαστα το τουρκικό ΥΠΕΞ, με επικεφαλής τον ελληνογεννημένο υπουργό του, την αποκαλεί «τουρκική μειονότητα». Δηλαδή εδώ μιλάμε για κίνηση, που μεθοδεύει την προσάρτηση της ελληνικής Θράκης, στην τουρκική επικράτεια!

Επιστροφή οίκαδε!

Και τα τέσσερα παραπάνω περιστατικά, που συμπορεύτηκαν με την επίσκεψη της ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη, ήταν υπεραρκετά, για να οδηγήσουν την αντιπροσωπεία μας, σε επανεπιβίβαση στο κυβερνητικό αεροσκάφος και την επιστροφή στην Αθήνα! Και μάλιστα, με καυστικές δηλώσεις, για την τουρκική αγένεια, προς τους δημοσιογράφους!

Απεναντίας, όλη η Ελληνική κυβερνητική κουστωδία κατάπιε αμάσητο το χάπι των πολλαπλών παραπάνω προσβολών. Και όχι μόνον αυτό, αλλά επιπλέον, στο αλλοπρόσαλλο κιτς αρχιτεκτόνημα των ερντογανικών ανακτόρων που το πλήρωσε με ιδρώτα και πείνα ο τουρκικός λαός, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου εθελοδουλικού κάλλους, όπως:

Αντί των εθιμοτυπικών προσφωνήσεων-αντιφωνήσεων μια αλαλούμ λαϊκή μουσική κομπανία συνόδευε το γεύμα με υπόκρουση, τραγούδι ελληνοτουρκικής «φιλίας», με σπασμένα μεμέτικα ελληνικά…

Οι κάμερες κάποιων κυβερνητικών και ιδιωτικών καναλιών πρόβαλαν εγκωμιαστικά τα γεμάτα από λίπη και τριγλυκερίδια εδέσματα.

Οι υψηλές κυρίες Εμινέ και Μπέτυ ή Περιστέρα ή λατινιστί Colomba Sofadeska Baziana, αντήλλασσαν φιλοφρονήσεις και δώρα. Σκηνές εξ αντιγραφής, θλιβερά κακέκτυπα συμπόρευσης μεγάλων δυνάμεων…

Ο ίδιος ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο συμπαθούς ομογενούς, Έλληνα της Πόλης και συνεργάτη και ανταποκριτή ελληνικού ραδιο-τηλεοπτικού καναλιού, που κάλυψε αποθεωτικά αυτή την επιφανειακά «λαμπρά» υποδοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας, αλλά ουσιαστικά κάτω από τους σωρειτομελανίες, τα απειλητικά σύννεφα-φόβητρο της τουρκικής ψευδοεθιμοτυπίας… Προς Θεού, όχι άλλες ταπεινώσεις!

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024