Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο μετρ του θρίλερ Σάμιουελ Μπιορκ στην Αθήνα

Ο μετρ του θρίλερ Σάμιουελ Μπιορκ στην Αθήνα

Ο διάσημος λογοτέχνης, μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα υπογράψει αντίτυπα του νέου του βιβλίου Το αγόρι στο χιόνι

O μετρ του αστυνομικού θρίλερ Σάμιουελ Μπιορκ συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Μαρίνα Τσικλητήρα την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδυ στο Μέγαρο. Η ομιλία του πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μegaron Plus, σε συνεργασία με την «Αθήνα 2018–Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων» (ενότητα «Ένας κόσμος συγγραφείς–A World of Writers) και τις Εκδόσεις Διόπτρα καθώς και με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων. Επίσης, η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται: Η αστυνομική λογοτεχνία των Βορείων Χωρών: Μυθοπλασία ή καθρέφτης της κοινωνίας τους;» (με τη στήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας).

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (έναρξη διανομής: 17.30). H συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση. Ο διάσημος λογοτέχνης, μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα υπογράψει αντίτυπα του νέου του βιβλίου Το αγόρι στο χιόνι.

Samuel Bjørk είναι το ψευδώνυμο του νορβηγού μυθιστοριογράφου, θεατρικού συγγραφέα, εικαστικού και τραγουδοποιού Frode Sander Oien (Φρούντε Σάντερ Έιεν). Γεννημένος το 1969, έγραψε το πρώτο του θεατρικό όταν ήταν 22 ετών και στη συνέχεια δημοσίευσε δύο μυθιστορήματα –Η καταπληκτική Pepsi Love (2001) και Σπιντ για πρωινό (2009)– που εγκωμιάστηκαν από τους κριτικούς. Το 2016 απέσπασε το oλλανδικό Hebban Award για το καλύτερο μεταφρασμένο θρίλερ της χρονιάς. Αυτοδίδακτος, αδιάφορος προς τα ΜΜΕ, ο Έιεν έχει εκδώσει άλλα πέντε θεατρικά έργα και έξι μουσικά άλμπουμ, ενώ έχει κάνει και πολλές εκθέσεις σε γκαλερί. Ζει και εργάζεται στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, μεταφράζοντας, μεταξύ άλλων, Σαίξπηρ. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα το μπεστ σέλερ του Παγωμένος άγγελος (2015),  Η κουκουβάγια (2016) και το νέο του μυθιστόρημα Το αγόρι στο χιόνι (2019, μετάφραση: Δέσποινα Παπαγρηγοράκη).

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024