Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μία περίεργη εξαφάνιση...

Μία περίεργη εξαφάνιση…

Ο Καμμένος πρώην συνεταίρος Τσίπρα ωρύεται ότι αυτοί οι πρόθυμοι, αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι προερχόμενοι από το κόμμα του, αντάλλαξαν την ψήφο με τις υπουργικές καρέκλες. Ο Σταύρος χωρίς κόμμα διατείνεται επίσης ότι κάτι «παίχτηκε» σε βάρος του από ΣΥΡΙΖΑ και ΝουΔού για να τον διαλύσουν, όπερ και εγένετο.

Γίνεται πάρα πολύς λόγος για το τι παίχτηκε πίσω από τις κουρτίνες, κάτω από τα τραπέζια, μέσα σε κλειστά δωμάτια, σχετικά με το πώς θα εξευρεθούν οι «πρόθυμοι» οι οποίοι αφενός θα ψήφιζαν την κυβέρνηση Τσίπρα έπειτα από μια πιθανή αποχώρηση του Καμμένου (συν)εταίρου του και αφετέρου οι ίδιοι αυτοί πρόθυμοι γυρολόγοι της πολιτικής θα ψήφιζαν και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Καμμένος πρώην συνεταίρος Τσίπρα ωρύεται ότι αυτοί οι πρόθυμοι, αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι προερχόμενοι από το κόμμα του, αντάλλαξαν την ψήφο με τις υπουργικές καρέκλες. Ο Σταύρος χωρίς κόμμα διατείνεται επίσης ότι κάτι «παίχτηκε» σε βάρος του από ΣΥΡΙΖΑ και ΝουΔού για να τον διαλύσουν, όπερ και εγένετο.

Και υπάρχουν και τα έγγραφα: όπως αυτό που διαθέτω, και το οποίο αφορά τις τροποποιήσεις του Κανονισμού της Βουλής, τις οποίες ο Πρόεδρος Βούτσης, ο μακράν χειρότερος Πρόεδρος της Βουλής από τη Μεταπολίτευση και εντεύθεν, επρόκειτο να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση ήδη από τις 16 του μηνός που απέρχεται. Μετά έπεσε όλο αυτό το μπλέξιμο με τις ψηφοφορίες, και τη συνεδρίαση της Επιτροπής τη μετακίνησε για τις 21 Ιανουαρίου. Ομως φτάσαμε, αισίως, 30 Ιανουαρίου και ακόμη να κατατεθεί το σχέδιο με τις αλλαγές του Κανονισμού της Βουλής. Γιατί άραγε; Κολλάει κάπου το πράγμα και δεν μας το λέει ο γλαφυρός, όταν πρόκειται για να περιγράψει το όραμα ΣΥΡΙΖΑ, Πρόεδρος Βούτσης;

…και μία ωραία συμφωνία

Ψάχνομαι και εγώ να δω τι έχει γίνει, και άκρη δεν βγάζω. Και πάνω εκεί που είμαι έτοιμος να τα παρατήσω, επειδή βαριέμαι και επειδή έχω και άλλες δουλειές να κάνω, πέφτει το μάτι μου στο περιεχόμενο μιας προσθήκης στο υπό αναθεώρηση άρθρο 21 του Κανονισμού της Βουλής. Τι λέει; Τα εξής επί λέξει: «Λήγει επίσης αυτοδικαίως (η θητεία) όσον αφορά τους αντιπροέδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς, σε περίπτωση απώλειας της ιδιότητος του μέλους Κοινοβουλευτικής Ομάδας από την οποία προέρχονται».

Το οποίο σημαίνει ότι αν εφαρμοζόταν αυτό το άρθρο τώρα, θα έχανε όχι η Βενετιά βελόνι φυσικά, αλλά η Βουλή από αντιπροέδρους, δυο πραγματικές μορφές: τον Κώστα «στα μεζέα μου» Ζουράρι και τον Σπύρο «το σκεφτόμουν, αλλά ψήφισα» Λυκούδη, αφού δεν υπάρχουν πλέον τα κόμματά τους.

Ο κακός μου εαυτός, αυτός ο οποίος πού και πού με τραβάει από το μανίκι, μου εισηγείται ενθέρμως να σημειώσω ότι η εξαφάνιση του συγκεκριμένου άρθρου και κατ’ επέκταση και του συνόλου των αλλαγών του Κανονισμού, είναι αποτέλεσμα μιας ωραίας συμφωνίας, μεταξύ του Βούτση ως εντεταλμένου Τσίπρα και των Ζουράρι – Λυκούδη, προκειμένου να ψηφίσουν ο πρώτος υπέρ της κυβέρνησης κατά την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και ο δεύτερος υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αλλά σιγά μη γίνω εγώ… Καμμένος τώρα, να ξεκινήσω κυνήγι μαγισσών και να μιλάω για ύποπτες συναλλαγές…

Τυχαίο θα ήταν ό,τι συνέβη. Τι; Οχι;

Θέλουν να γίνουν ΠΑΣΟΚ

Δεν έχει τέλος, ούτε και μέτρο φυσικά, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να οικειοποιηθεί τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, να υιοθετήσει τις ιδέες και τις αξίες του, να κλέψει τα σύμβολά του. Η άθλια προσπάθεια που δημιουργεί αισθήματα ναυτίας θα κορυφωθεί την προσεχή εβδομάδα απ’ αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Πληροφορούμαι ότι προετοιμάζεται κάποιου είδους εκδήλωση στη Βουλή (έκθεση ίσως;) από τον Πρόεδρο Βούτση, στην οποία θα κληθεί ο μιμητής του (του Ανδρέα ρε παιδιά, όχι του Βούτση) Τσίπρας, προκειμένου να μας αναλύσει την άποψή του για τον Ανδρέα, διότι πώς αλλιώς θα εμφανιστεί ως διάδοχός του αν δεν υποδυθεί τον μεγάλο θαυμαστή του αείμνηστου ηγέτη. Εισηγούμαι να δοθεί ο λόγος και στον Καραμανλή, τον Κώστα, τον πρώην, ο οποίος επίσης δήλωνε – όσο τον βόλευε, φυσικά – θαυμαστής του Ανδρέα. Εκανε κι εκείνος μια απόπειρα να εισπηδήσει στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, εκεί κατά το 2005-06, αλλά δεν βρέθηκαν πολλοί πρόθυμοι να στηρίξουν το εγχείρημα. Μεταξύ μας, ούτε και στην προσπάθεια του Τσίπρα θα βρεθούν…

Θέλουν να γίνουν ΠΑΣΟΚ ΙΙ

Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα το παλέψουν, όπως μπορούν. Για παράδειγμα, κινητοποιήθηκε μέχρι και η κυρία Μυρσίνη «ήμουν κάποτε στην αυλή του Σημίτη» Ζορμπά, υπουργός Πολιτισμού, η οποία λέει έχει συγγράψει σοβαρό (να το κάνει ο Θεός…) πόνημα υπό τον ευφάνταστο τίτλο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ».

Δεν ξέρω πότε τον γνώρισε και μάλιστα από τόσο κοντά η κυρία Ζορμπά (ναι, πρόκειται για αυτή που μόλις έγινε υπουργός απάλειψε από το βιογραφικό της ότι διετέλεσε επί 5ετία διορισμένη ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ…) τον Αείμνηστο ώστε να συγγράψει βιβλίο, στο οποίο όπως διατείνεται «ξετυλίγεται η συναρπαστική πολιτισμική προσωπογραφία μιας σύνθετης και απρόβλεπτης προσωπικότητας, που σημάδεψε τη νεότερη ελληνική ιστορία». Και μάλιστα ότι με το βιβλίο της «δίνονται απαντήσεις στο πώς επηρέασε τον πολιτισμικό χάρτη μέσα από τις πολιτικές αποφάσεις του και στο αν οι κυβερνήσεις του είχαν σαφή πολιτική πολιτισμού». Γνωρίζω όμως ότι αυτό θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19.00, στη Στοά του Βιβλίου, με τέσσερις ομιλητές, εκ των οποίων μόνο ο ένας, ο Βασίλης Βασιλικός, τον ήξερε καλά. Και οι υπόλοιποι από λίγο (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου) έως καθόλου, για να μην πω ότι τον απεχθάνονταν κιόλας όπως αυτός ο Βερναρδάκης ο «επιστήμων» και ο Ηλίας Νικολακόπουλος.

Εντάξει, μπορεί να πεις οτιδήποτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα δεν μπορείς να του αρνηθείς: ότι ξέρει από «στησίματα»!

Αλλά όσο και να χτυπιούνται κάτω, κανέναν δεν μπορούν να ξεγελάσουν με κάτι τέτοια…

Αδικη αντιμετώπιση

Την αγωνία, την πικρία αλλά και τη δίκαιη αγανάκτησή του για την ομηρεία στην οποία έχει περιέλθει ο ίδιος και η οικογένειά του εκφράζει ο πρώην υφυπουργός Ευάγγελος Μαλέσιος, σε ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στην εισαγγελέα που προΐσταται της Αρχής καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες Αννα Ζαΐρη. Οπως είχαν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ» προ τριμήνου, η εισαγγελέας κυρία Ζαΐρη έχει ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Μαλέσιου και της συζύγου του (μαζί με εκείνους του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου, του πρώην υπουργού Μιχ. Χρυσοχοΐδη) στο πλαίσιο μιας έρευνας για δήθεν μίζες που είχαν δοθεί για το σύστημα ασφαλείας C4i στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Τρεις μήνες μετά το άνοιγμα των λογαριασμών τους δεν τους έχει κοινολογηθεί το πόρισμα της έρευνας.

Στην επιστολή του ο κ. Μαλέσιος τονίζει ότι θεωρεί «αναγκαία τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ελέγχου των λογαριασμών μας από τις υπηρεσίες σας, γιατί η διαρροή αυτή, που προκάλεσαν οι σκοπιμότητες και οι μεθοδεύσεις κάποιων κύκλων, είχε ως αποτέλεσμα εγώ και η σύζυγός μου να καταστούμε στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας ύποπτοι για ενδεχόμενη διάπραξη της εγκληματικής πράξης του ξεπλύματος χρημάτων προερχόμενων από εγκληματική δραστηριότητα και επί του προκειμένου χρημάτων από δωροδοκία», και προσθέτει:

«Κα Πρόεδρε, οφείλετε ως έγκριτος νομικός, για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, να δώσετε άμεσα στη δημοσιότητα το πόρισμα των ερευνών σας από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών μας.

Για εμένα και για την οικογένειά μου αυτή η γνωστοποίηση του πορίσματός σας σχετίζεται με την προστασία της ηθικής μου υπόστασης, της τιμής, της υπόληψης και της αξιοπρέπειας της δικής μου και των μελών της οικογενείας μου, αγαθά τα οποία αφενός μεν ουδείς έχει το δικαίωμα να μας τα προσβάλλει και αφετέρου η πολιτεία, και στην προκειμένη περίπτωση εσείς, έχετε εκ του νόμου το καθήκον να τα περιφρουρείτε και να τα προστατεύετε».

Δίκαιο αίτημα, απέναντι σε μια άδικη αντιμετώπιση από την πολιτεία…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024