Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ιστορικά» λάθη δείχνει η ποινική έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι

«Ιστορικά» λάθη δείχνει η ποινική έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι

Θέμα λίγων εβδομάδων η ολοκλήρωσή της καθώς τελείωσαν και οι συμπληρωματικές απολογίες – Αναδεικνύονται πρωτίστως οι ευθύνες της Πυροσβεστικής

Tο προσεχές διάστημα, οι δικαστικές εξελίξεις αναμένονται λίαν σημαντικές και στην υπόθεση με τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και την εκατόμβη νεκρών, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία η ποινική της διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την εβδομάδα που μόλις πέρασε ολοκληρώθηκαν και οι συμπληρωματικές απολογίες, μεταξύ άλλων του διοικητή Τροχαίας Αθηνών με σχετικό υπόμνημα, ως εκ τούτου θεωρείται θέμα λίγων εβδομάδων η ολοκλήρωσή της. Το υλικό από τις συμπληρωματικές απολογίες εκτιμάται ως πολύτιμο για την όλη έρευνα, «ιστορικής αξίας» – όπως λέγεται – για το πώς λειτουργεί το κράτος, τα λάθη και τις παραλείψεις του.

Οι αρχικές καταθέσεις, άλλωστε, δεν απαντούσαν σε ουσιαστικά ερωτήματα, καθώς οι εισαγγελικές αρχές δεν είχαν ακόμη στα χέρια τους το απομαγνητοφωνημένο υλικό του ΕΣΚΕ, του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο και διαμόρφωσε καθοριστικά το σκηνικό. Το γεγονός ότι οι καταθέσεις έχουν ληφθεί υπό διαφορετικό πρίσμα, παίζει τον δικό του ρόλο – άλλο να καταθέτει κανείς ως μάρτυρας και άλλο ως ύποπτος. Σε κάθε περίπτωση, στην έρευνα αναδεικνύονται – όπως τονίζουν έγκυρες πηγές – πρωτίστως οι ευθύνες της Πυροσβεστικής.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024