Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παππούς ζωγράφισε το παλαιό Αλφαβητάρι σε τοίχο σχολείου

Παππούς ζωγράφισε το παλαιό Αλφαβητάρι σε τοίχο σχολείου

Μια εκπληκτική δουλειά που έγινε το 2017 και προκάλεσε συγκίνηση

Ηταν Ιούλιος του 2017 όταν ένας παππούς ονειροπόλος, από αυτούς που έχουν μεγαλώσει σε μια εποχή όπου τα σχολεία ήταν δύσκολα αλλά κράτησαν στη μνήμη τους την αθωότητα εκείνων των χρόνων, έκανε κάτι απίστευτο. Με πηγαίο ταλέντο στη ζωγραφική και με τις θύμησες των αναγνωστικών που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, αποφάσισε να ζωντανέψει τους ήρωες εκείνων των βιβλίων.

Ο Γιώργος Κατσίποδος πήρε τα χρώματα και τα πινέλα του και πήγε στο δημοτικό σχολείο στο Σούλι της Πάτρας για να εικονογραφήσει τη Λόλα, την Αννα, την Ελλη και όλους τους ήρωες εκείνων των αναγνωστικών.

Οσοι περνούσαν από το σχολείο, βλέποντας τους τοίχους θυμήθηκαν με αγάπη τα παιδικά του χρόνια, τη δίψα τους για γνώση κάτω από αντίξοες συνθήκες.

————————————————————————————————–

Tο Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», το μακροβιότερο αλφαβητάρι «Αλφαβητάριον».

«ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» συνεχίζουν το νοσταλγικό ταξίδι και σας προσφέρουν το «Αλφαβητάριον» το μακροβιότερο αλφαβητάρι στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης, το βιβλίο που μεγάλωσε δύο γενιές Ελλήνων και έγινε η πνευματική βάση για την ανασυγκρότηση του τόπου, από τους Γιαννέλη, Σακκά και εικονογράφηση του Κώστα Γραμματόπουλου, σε μία πολυτελή σκληρόδετη έκδοση.

—————————————————————————————————–

Ο παππούς Γιώργος έκανε τους πάντες να συγκινηθούν, προκαλώντας ενθουσιασμό και τα μπράβο από τον κόσμο γιατί ζωγράφισε το παλιό Αλφαβητάρι.

Ο κ. Κατσίποδος μάλιστα βραβεύτηκε μάλιστα για τη συνεισφορά του προς τη νεολαία με τιμητικό έπαινο από την εφημερίδα Πελοπόννησος.

Υπέροχο - Ο παππούς Γιώργος ζωγράφισε το αλφαβητάρι των παιδικών μας χρόνων σε σχολείο της Πάτρας!
Υπέροχο - Ο παππούς Γιώργος ζωγράφισε το αλφαβητάρι των παιδικών μας χρόνων σε σχολείο της Πάτρας!

Υπέροχο - Ο παππούς Γιώργος ζωγράφισε το αλφαβητάρι των παιδικών μας χρόνων σε σχολείο της Πάτρας!Υπέροχο - Ο παππούς Γιώργος ζωγράφισε το αλφαβητάρι των παιδικών μας χρόνων σε σχολείο της Πάτρας!Υπέροχο - Ο παππούς Γιώργος ζωγράφισε το αλφαβητάρι των παιδικών μας χρόνων σε σχολείο της Πάτρας!Υπέροχο - Ο παππούς Γιώργος ζωγράφισε το αλφαβητάρι των παιδικών μας χρόνων σε σχολείο της Πάτρας!Φωτογραφίες: patrasevents.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024