Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς : Παγκόσμια αναγνώριση και διθυραμβικά σχόλια

Τσιτσιπάς : Παγκόσμια αναγνώριση και διθυραμβικά σχόλια

Ο έλληνας αθλητής έγινε ο νεότερος που προκρίνεται σε ημιτελικό Grand Slam μετά τον Τζόκοβιτς το 2007.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στα ημιτελικά του Australian Open μετά τη νέα επική εμφάνιση και πρόκριση του επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ γράφοντας ιστορία. Ο Έλληνας τενίστας έχει προκαλέσει αίσθηση και θαυμασμό σε όλο τον κόσμο με τις κορυφαίες ιστοσελίδες να έχουν τον νέο «άθλο» του πρώτο θέμα.


Ο έλληνας αθλητής έγινε ο νεότερος που προκρίνεται σε ημιτελικό Grand Slam μετά τον Τζόκοβιτς το 2007. Ο Τσιτσιπάς που μπήκε στη διοργάνωση ευρισκόμενος στη 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανέβηκε στη 12η θέση, ενώ έχει τη δυνατότητα τη Δευτέρα (28/1) να μπει στην κορυφαία 10άδα.


Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα βήμα από την ένατη θέση, διότι του αρκεί μόνο η νίκη στα ημιτελικά και η πρόκριση στον τελικό για να φτάσει στη ψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ, ενώ σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη, θα ανέβει σην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Χαρακτηριστικό  παράδειγμα του σεβασμού των ξένων μέσων είναι το γεγονός πως στο BBC είναι πρώτο θέμα ο Τσιτσιπάς με διθυραμβικά σχόλια, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη γαλλική Equipe, η οποία αναφέρει πως ο Έλληνας τενίστας συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στο Αυστραλιανό Όπεν.

Συγκεκριμένα το BBC Sport αναφέρει: «Ο Τσιτσιπάς έφτασε στα ημιτελικά του Australian Open» και στο lead του κειμένου χαρακτηρίζουν την πορεία του 20χρονου: «Καταπληκτική!». Πέρα από τις δύο κορυφαίες ιστοσελίδες σε παρόμοιο μοτίβο και η Marca αναφέρεται με εγκωμιαστικά σχόλια στη νέα τεράστια επιτυχία του Τσιτσιπά.

Ο επίσημος λογαριασμός του Αυστραλιανού Οπεν στο twitter έσπευσε να αποθεώσει τον Στέφανο Τσιτσιπά για το νέο του θρίαμβο και την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά, χαρακτηρίζοντάς τον ως αστέρι. Και τι αστέρι θα συμπληρώσουμε εμείς! Λαμπρό!

Μπαουτιστα: Φαβορί είναι ο Τζόκοβιτς και ο Ναδάλ

Ο 30χρονος Ισπανός μίλησε, μετά το ματς, με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό Ελληνα, αλλά εκτίμησε πως οι Τζόκοβιτς και Ναδάλ είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου:

«Παίζει πολύ καλός τένις και έχει πολύ χρόνο μπροστά του για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και να πάρει εμπειρίες από τελικούς σε τέτοια τουρνουά. Αλλά για μένα τα φαβορί είναι ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Είναι ολοκληρωμένος παίκτης. Έχει καλό forehand και backhand. Σερβίρει καλά. Νομίζω ότι ξέρει το παιχνίδι, ξέρει πώς να αγωνιστεί», τόνισε σχετικά ο Μπαουτίστα και συμπλήρωσε: «Ο Τσιτσιπάς έπαιζε πολύ καλά. Νομίζω ότι είχα τις ευκαιρίες μου στο πρώτο και το τρίτο σετ και τα έχασα και τα δύο. Μετά τα μπρέικ μπακ κέρδισε αυτοπεποίθηση και έπαιξε καλά στο τέλος των δύο σετ».

Στο μεταξύ, ο Τσιτσιπάς θα λάβει περίπου 578.000 χιλιάδες με την πρόκρισή του στον ημιτελικό, ενώ αν περάσει στον τελικό το χρηματικό έπαθλο είναι 1.280.000 ευρώ. Αν βέβαια ολοκληρώσει το θρίαμβο του και πάρει τον τίτλο, τότε, θα το μπόνους του τουρνουά θα φθάσει τα 2.57 εκατ. ευρώ.

Με Ναδάλ ή Τιαφό στα ημιτελικά

Μετά το νέο θρίαμβο απέναντι στον Μπαουτίστα Αγκούτ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν ακόμα δύσκολο αντίπαλο στον αγώνα για την πρόκριση στους 2 του Australian Open.

Στον πρώτο ημιτελικό της καριέρας του ο έλληνας αθλητής θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει ή τον Ραφαέλ Ναδάλ ή Φράνσις Τιαφό. Ειδικά στην περίπτωση του Ναδάλ τον  τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα καθώς οι δύο τους είχαν συναντηθεί και στον περασμένο Αύγουστο στον τελικό του όπεν της Βαρκελάωνης με τον Στέφανο να χάνει με 2-0 σετ από τον κορυφαίο τενίστα.

Μητσοτάκης: Μας έδωσες πολύ μεγάλη χαρά

Συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά για τον θρίαμβό του έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Απίστευτος ο Τσιτσιπάς. Συγχαρητήρια για την τεράστια επιτυχία, μας έδωσες πολύ μεγάλη χαρά @StefTsitsipas, ευχαριστούμε!», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, λίγα λεπτά μετά την σπουδαία νίκη του Έλληνα τενίστα η οποία τον έστειλε στους «4» του Αυστραλιανού Όπεν.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024