Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλευτής προτείνει στην Τράπεζα της Αγγλίας να μετατραπεί σε παμπ

Βουλευτής προτείνει στην Τράπεζα της Αγγλίας να μετατραπεί σε παμπ

Να αντικαταστήσει τον χρυσό με... μπίρες για να μειώσει το κόστος λειτουργίας των γραφείων της

Βουλευτής πρότεινε στην Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) να βγάλει τον χρυσό από τα θησαυροφυλάκιά της και να τον αντικαταστήσει με… μπίρες για να μειώσει το κόστος λειτουργίας των γραφείων της.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Αγγλίας είχε κληθεί σήμερα να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Δημοσιονομικών του βρετανικού κοινοβουλίου, με αφορμή κυβερνητική έκθεση που διαπίστωσε ότι στο ιστορικό κτίριό της, στη Θρέντνιντλ Στριτ του Λονδίνου, υπάρχουν περισσότερα από 800 άδεια γραφεία.

«Αν καθιστούσατε ευκολότερο για τους υπαλλήλους να εργάζονται… από το σπίτι, θα υπήρχε η πιθανότητα να νοικιάσετε κάποιον χώρο στη Θρέντνιντλ; Θα βλέπαμε μια Wetherspoon»; ρώτησε η πρόεδρος της Επιτροπής, Μεγκ Χίλιερ, αναφερόμενη στη δημοφιλή αλυσίδα παμπ.

Η εταιρεία Wetherspoon είναι γνωστή μεταξύ άλλων και επειδή έχει ανοίξει παμπ αφού ανακαίνισε εγκαταλελειμένα κτίρια (για παράδειγμα, τραπεζών), σε κεντρικούς, ακριβούς δρόμους.

Ο Μπράντλεϊ Φράιντ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BoE, επισήμανε στην Χίλιερ ότι το σχέδιό της έχει ένα μειονέκτημα: «Η Θρέντνιντλ Στριτ είναι μάλλον μοναδική, επειδή το κτίριο κάθεται κυριολεκτικά πάνω σε χρυσό, πραγματικό χρυσό, αξίας 140 δισεκατομμυρίων λιρών», είπε, εξηγώντας ότι μια παμπ ή κάποιο εμπορικό κατάστημα στον χώρο θα συνιστούσε πρόβλημα ασφαλείας.

Απτόητη, η Χίλιερ πρότεινε τότε να βγάλει η τράπεζα τον χρυσό από τα θησαυροφυλάκιά της και να τον μεταφέρει σε κάποιο μέρος που θα της στοίχιζε φθηνότερα, ώστε «να μεγιστοποιήσει τα έσοδα από τη Θρέντνιντλ Στριτ».

Ο Φράιντ είπε ότι η BoE ακολουθεί μια άλλη προσέγγιση, μεταφέρει στη Θρέντνιντλ Στριτ κάποιους υπαλλήλους που εργάζονται σε ένα άλλο, κοντινό κτίριο, το οποίο θα μπορούσε έτσι να νοικιαστεί.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024