Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερωτας στη σκιά της πορνείας

Ερωτας στη σκιά της πορνείας

Η σχέση ενός αρχιτέκτονα για μια νεαρή πόρνη στο Μιλάνο του 1960 από τον συγγραφέα του περίφημου «Η έρημος των Ταρτάρων»

Τα έργα του Ντίνο Μπουτζάτι (1906-1972) εκδίδονταν στην Ελλάδα από την Αστάρτη ώς το μακρινό 1991. Εγινε διεθνώς γνωστός πρωτίστως από το βιβλίο του Η έρημος των Ταρτάρων (εξαιρετική η σχετική ταινία του Βαλέριο Ζουρλίνι), αλληγορική αποτίμηση της ζωής ενός στρατιωτικού φυτεμένου σε ένα μακρινό συνοριακό φυλάκιο, ο οποίος αναμένει τους βαρβάρους για να αποκτήσει νόημα η μοναχική ζωή του. Οταν επιτέλους εκείνοι φτάνουν, ο ίδιος έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του. Είχε γράψει και άλλα σημαντικά βιβλία (μεταξύ τους συλλογές διηγημάτων και «παιδικά για μεγάλους») με κυρίαρχα τα θέματα υπαρξιακού τύπου, ενώ η κοινωνική αλλοτρίωση, η τεχνολογική επέλαση και ο μετασχηματισμός / περιβαλλοντική υποβάθμιση των σύγχρονων μεγαλουπόλεων είναι επίσης παρόντα. Ενίοτε κατέφυγε και στο είδος του «φανταστικού». Ωστόσο στο Ενας έρωτας οι θεματικές αυτές γραμμές περνούν σε δεύτερο πλάνο και ίσως γι’ αυτό δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής. Οπότε απόρησα που προτιμήθηκε το συγκεκριμένο βιβλίο για την επανεμφάνισή του στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024