Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η γιαγιά σου έχει δίκιο η crochet bag είναι απαραίτητη φέτος

Η γιαγιά σου έχει δίκιο η crochet bag είναι απαραίτητη φέτος

Την κορόιδευες για το βελονάκι;

Εάν κανείς κάνει μια έρευνα στο Google για το βελονάκι, θα πάρει μια ποικιλία θεωριών ως προς το πού και πότε η τεχνική αυτή προήλθε. Φαίνεται ότι η πρώτη απόπειρα ήταν στην Ευρώπη κατά τα τέλη του 19ου αιώνα, όπου θεωρήθηκε ως μέθοδος για την παραγωγή ενός φθηνού υποκατάστατου της παραδοσιακής δαντέλας.

Αν και η φήμη του ως κατώτερου υλικού άλλαξε μόλις πήρε γαλαζοαίματη έγκριση από τη Βασίλισσα Βικτώρια, που αγόρασε δαντέλες από βελονάκι από Ιρλανδές γυναίκες που αγωνίστηκαν να ζήσουν μετά τον Μεγάλο Λοιμό του 1845.

Αλλά δεν ήταν μέχρι τη δεκαετία του 1960 και του ’70 που άρχισε πραγματικά «η μανία της βελόνας». Και δεδομένου ότι η μόδα είναι επί του παρόντος, η συγκεκριμένη τάση αποτελεί μια νοσταλγική επιθυμία αλλά και καθώς είναι και απίστευτα  φιλική προς την DIY τάση .

Τις τελευταίες σεζόν, οι σχεδιαστές έχουν δείξει την συμπάθεια τους για τα γιαγιαδίστικα πλεκτά, ειδικά με τη μορφή χαριτωμένων και πολύχρωμων αξεσουάρ. Οι τσάντες, ειδικότερα, έχουν καταστήσει σαφές ότι το βελονάκι δεν είναι μόνο για τις ηλικιωμένες κυρίες, που βγάζουν τα σκυλάκια τους στο πάρκο. Αντίθετα, αυτά τα σχέδια είναι άκρως μοντέρνα και πειραματίζονται μιας και τα συναντά κανείς σε μια ποικιλία από σιλουέτες, υλικά και μεγέθη.

 

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024