Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τζίφρα Ρονάλντο η Γιουβέντους σήκωσε στην Τζέντα το Σούπερ Καπ

Με τζίφρα Ρονάλντο η Γιουβέντους σήκωσε στην Τζέντα το Σούπερ Καπ

Το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο έκρινε τον τελικό του ιταλικού Σούπερ Καπ (Γιουβέντους - Μίλαν 1-0) που διεξήχθη στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας

Ο συλλέκτης τροπαίων Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε την τζίφρα του και στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας που φιλοξενήθηκε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πορτογάλος σούπερ σταρ πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Μίλαν (1-0) και σήκωσε μία ακόμη κούπα. Αυτή ήταν η 8η κατάκτηση του Σούπερ Καπ στην ιστορία της Βέκα Σινιόρα.
Το παιχνίδι πάντως είχε όλα τα… φόντα για να πάει στην παράταση. Όμως όχι. Ο CR7 είχε αντίθετη άποψη. Με κεφαλιά στο 61ο λεπτό μετά από επέμβαση του Ντοναρούμα «έγραψε» το 1-0 που διατηρήθηκε ως το τέλος.

Πιο αναλυτικά, η Βέκια Σινιόρα είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να μετουσιώσει την κυριαρχία της σε γκολ. Το τέρμα του Ματουϊντί στο 35ο λεπτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Στην επανάληψη, η Μίλαν άγγιξε το 0-1 με τον Κουτρόνε να σημαδεύει δοκάρι στο 48′. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ο Ντοναρούμα «φώναξε» παρών κρατώντας αλώβητη την εστία του και κάπου εκεί, ανέλαβε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με εξαιρετική ατομική ενέργεια βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Πιάνιτς έκανε το 1-0 (68’)!

Λίγο αργότερα ο Ντιμπάλα έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ, ενώ στο 73′ ο Κεσιέ αποβλήθηκε αναγκάζοντας τη Μίλαν να αποχαιρετήσει τις οποίες ελπίδες της. Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Αλέγκρι προσπάθησε να «κλειδώσει» τη νίκη, χωρίς αποτέλεσμα. Ωστόσο, το τελικό σφύριγμα είδε τους Μπιανκονέρι θριαμβευτές να σηκώνουν το 8ο Ιταλικό Super Cup της ιστορίας τους!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Αλεξ Σάντρο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Ζοάο Κανσέλο, Πιάνιτς (65′ Εμρέ Τσαν), Ματουιντί, Μπετανκούρ (86′ Μπερναρντέσκι), Ντάγκλας Κόστα (90′ Κεντίρα), Ντιμπάλα, Ρονάλντο.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Nτοναρούμα, Καλάμπρια, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Ροδρίγες, Μπακαγιόκο, Κεσί, Πακετά (72′ Ιγουαΐν), Τσαλχάνογλου, Καστιγιέχο (72′ Μπορίνι), Κουτρόνε (79′ Κόντι).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024