Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι Μarkos Elektrik μιλούν για τον Βαμβακάρη πριν ανέβουν στη σκηνή του 6 d.o.g.s.

Οι Μarkos Elektrik μιλούν για τον Βαμβακάρη πριν ανέβουν στη σκηνή του 6 d.o.g.s.

Tην Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, οι Markos Elektrik θα ανέβουν στην σκηνή του 6 d.o.g.s για να παρουσιάσουν αυτές τις ξεχωριστές διασκευές, όσες φυσικά περιλαμβάνονται στο album που κυκλοφόρησαν αλλά και άλλες που έμειναν απ’ έξω.

Η αγάπη για το κλασικό έργο του μεγάλου ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη, δημιούργησε τους Markos Elektrik, μια μπάντα που μεταφέρει τις πενιές του ρεμπέτικου με μια progressive διάθεση με rock and roll αποχρώσεις.

Ηλεκτρική κιθάρα, rhodes ,αναλογικό synth, μπάσο και τύμπανα, αντικαθιστούν το μπουζούκι και την κιθάρα των πρώτων εκτελέσεων, θέλοντας να κρατηθεί ζωντανό το τραγούδι, με όσες δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Tην Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, οι Markos Elektrik θα ανέβουν στην σκηνή του 6 d.o.g.s για να παρουσιάσουν αυτές τις ξεχωριστές διασκευές, όσες φυσικά περιλαμβάνονται στο album που κυκλοφόρησαν αλλά και άλλες που έμειναν απ’ έξω.

Με τις διασκευές σας στα τραγούδια του Βαμβακάρη, αποδείξατε πως σηκώνουν ηλεκτρισμό και μια διαφορετική ενορχηστρωτική προσέγγιση. Ποιος ήταν ο σκοπός των διασκευών αυτών; Τι θέλατε να πετύχετε;
Είναι σαν το παιδί που θέλει να παίξει,καταστρώνει ένα σχέδιο,αρχίζει να το εφαρμόζει,βάζει και άλλα παιδιά για να γίνει ομαδικό το παιχνίδι με έναν και μοναδικό σκοπό,να ξεκινήσει το παιχνίδι και να μην σταματήσει ποτέ.Θέλαμε να παίξουμε τα τραγούδια του Μάρκου,και όπως όλοι οι μουσικοί ο καθένας με το όργανό του.Ο ηλεκτρισμός είναι κάτι που μας αρέσει όλους,οπότε προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα.Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι ακριβώς αυτό που σας προανέφερα.Να χαιρόμαστε παίζοντας αυτό το υλικό και να χαίρονται και όσο το δυνατόν περισότεροι άνθρωποι μαζί μας.

Ποιο είναι το μυστικό που κάνει τα τραγούδια του Βαμβακάρη να στέκουν ανθεκτικά και δροσερά, τόσα χρόνια μετά την δημιουργία τους;
Δεν υπάρχει κανένα μυστικό.Ήταν ολοφάνερα,αυτός ο μοναδικός συνδυασμός ευαισθησίας και πάθους ενός ανθρώπου.Έφτιαξε αριστουργήματα που για να ταξιδεύουν με τέτοια άνεση από δεκαετία σε δεκαετία,αποδεικνύουν όχι μόνο την μέχρι τώρα αφθαρσία τους,αλλά και την μελλοντική τους πορεία.

Υπάρχει μια τάση επαναπροσδιορισμού του παλιού ελληνικού ρεπερτορίου, με νέες τολμηρές ενορχηστρωτικές προσεγγίσεις. Εκτός από ενδιαφέρον μήπως φανερώνει και ένα έλλειμμα ενδιαφέροντος νέου ρεπερτορίου;
Η τάση αυτή προκύπτει,πρώτον, από την δύναμη του ίδιου του έργου,που στέκεται στον χρόνο τόσο ακέραια,που είναι μοιραία η επαναλαμβανόμενη διατύπωση του,με διαφορετικούς τρόπους.Δεύτερον από την υποδεέστερη ποιότητα δημιουργίας και παραγωγής των τελευταίων καιρών.

Το project Μarkos Elektrik πως θα εξελιχθεί; Θα συνεχίσει την προσέγγιση του στο ρεπερτόριο του Βαμβακάρη είναι ένα one off project;
Θα πιαστώ από το “on”του project που αναφέρατε και θέλω να ονειρεύομαι ότι είναι μακρυά το “off”..

Eχετε παρουσιάσει μαζί με τη Λίνα Νικολακοπούλου αφιερώματα στο ρεμπέτικο στο εξωτερικό. Πως ήταν η ανταπόκριση του διεθνούς κοινού;
Το διεθνές κοινό χωρίζονταν σίγουρα κατά το ήμισυ,σε Έλληνες τις διασποράς,οπότε καταλαβαίνετε πως η χειμαρρώδης ανάγκη για κάθε είδους γλεντιού,υπερτερούσε.Αυτό βέβαια δεν εμπόδιζε απ’το να συμπεράνει κανείς,πως και ο κόσμος που δεν είχε σχέση με την γλώσσα,δεν εισέπραττε τον πολιτισμό που του έπρεπε.Πήραν σίγουρα μια μεγάλη γεύση Μάρκου,που νομίζω πως κάπως θα την κουβαλάν μέσα τους.Η ανταπόκρισή τους ήταν ενθουσιώδης!

Αν είχατε τη δυνατότητα να συναντήσετε τον Βαμβακάρη τι  θα θέλατε να μάθετε πάνω απ όλα;
Όλα.Όσο πιο πολλά.Να μιλάει με αυτήν την σπάνια λαικόποιητική γλώσα και εγώ να ακούω..

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι του;
Το «ζητώ παντού ο καημένος»

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024